Hurgada bude bezpečnejšia, turistov budú chrániť stovky zariadení

TA3 ČTK
20.7.2017 15:12

V egyptskom letovisku Hurgada bude nainštalovaných 420 bezpečnostné kamier a tiež elektronické vstupy. Guvernér provincie Červené more, kam Hurgada patrí, povedal, že Hurgada bude pod elektronickým dohľadom. Informácie sa objavili v egyptskej tlači takmer týždeň po útoku, pri ktorom Egypťan v tomto letovisku dobodal dve Nemky a zranil štyri turistky.

Hurgada bude bezpečnejšia, turistov budú chrániť stovky zariadení
SITA/AP

Sprísňujú bezpečnostné opatrenia

Egyptské úrady o páchateľovi a jeho motívoch nevydali žiadnu správu, ale informujú o stále sa sprísňujúcich bezpečnostných opatreniach, ktoré majú chrániť turistov. Guvernér Ahmad Abdalláh povedal, že sa na umiestnenie kamier dohodol s ministerstvom telekomunikácií. Teraz bude inštalácia podľa jeho oznámenia urýchlená.

Kamery budú napojené na monitorovacie centrum na policajnom veliteľstve Hurgady. Kamerový systém bude aj v ďalších mestách provincie. Ministerstvo pre cestovný ruch tiež požiadalo, aby hotely mali elektronické vstupy, čo by umožnilo sprísniť bezpečnostné opatrenia. Turisti by potom mali podľa jeho návrhu do rezortov vchádzať iba hlavnými vstupmi.

Obávajú sa straty turistov

Guvernér Abdalláh po piatkovom útoku nariadil zrušiť jednodňové vstupenky, na ktoré sa mohli na pláž dostať aj iní návštevníci než hoteloví hostia. Práve tak sa zrejme k svojim obetiam dostal minulý týždeň v piatok útočník.

Od piatku bola tiež posilnená ostraha hotelov. Egyptský cestovný ruch sa potýka s úbytkom turistov od revolúcie v roku 2011. Prvý štvrťrok tohto roku ale ukázal priaznivý vývoj, pretože počet turistov sa medziročne zvýšil o 51 percent. Egypt ročne navštívi viac ako päť miliónov ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok