Slovenskí kňazi sa zrútili na Mont Blancu, na pomoc čakali hodiny

TA3 ČTK
18.7.2017 12:46

Traja slovenskí kňazi a jeden duchovný z Poľska sa zranili pri nešťastí na vysokohorskej túre. Na najvyššej hore EÚ Mont Blanc sa zrútili a padali z výšky desiatok metrov. Na pomoc čakali hodiny.

Štyroch turistov zo Slovenska a Poľska previezli do nemocnice po tom, ako sa zrútili z časti masívu Mont Blanc. Informoval o tom server AostaSera.it. Kňazi vo veku 35 až 50 rokov padali z výšky päťdesiat metrov v nadmorskej výške 3810 metrov. Dôvodom pádu bola uvoľnená časť skaly, na ktorej boli zaistení.

"Všetci boli na jednom lane, avšak skala sa odtrhla. Helikoptéra prišla pre nich až ráno, keď bolo vidno a odviezla ich do jednej z nemocníc v regióne Valle d'Aosta. Slovenský konzul v Ríme už nadviazal s nimi kontakt," uviedol riaditeľ tlačového odboru rezortu diplomacie Igor Skoček.

Ako ďalej spresnil, dvaja slovenskí občania utrpeli ľahšie a jeden ťažšie zranenia. Nehoda sa stala vo výške 3810 metrov nad morom na talianskej strane Mont Blancu. Pod mužmi vo veku 35-50 rokov sa uvoľnila skala a následne padali 50 metrov do priepasti, kde uviazli na snehu. Zranených lokalizovali štyri hodiny po páde pomocou vrtuľníka a previezli do nemocnice.

Kňazi, ktorí mali nehodu v Alpách, absolvovali lekárske vyšetrenia, nemajú vážne zranenia a mali by sa čoskoro vrátiť domov. Informuje o tom na svojej stránke Spišská diecéza. Dvaja zo Slovákov sú diecézni kňazi zo Spišskej diecézy a jeden je rehoľník – jezuita. "Štvrtý z kňazov je poľského pôvodu a nateraz zostáva hospitalizovaný," uviedla diecéza.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok