Stovky zombie kráčali na protest do centra Hamburgu

TA3 ČTK
5.7.2017 18:11

Nezvyčajný spôsob protestu proti summitu krajín G20 si zvolili stovky ľudí, ktorí ako zombie pomaly a nečujne pochodovali do centra Hamburgu. Akcia nazvaná 1000 podôb má symbolizovať bezmocnosť spoločnosti v modernom svete.

Stovky zombie kráčali na protest do centra Hamburgu
SITA/AP

Nasadili pomalé tempo

"Predstavujú spoločnosť, ktorá sa vo svojej bezmocnosti pred komplexnými vzťahmi vo svete podrobila, a v ktorej jedinec bojuje už len o to, aby sám postupoval dopredu", povedali asi k devätdesiatminútovému protestu jeho organizátori.

Ulicami severonemeckého mesta, kde sa 7. a 8. júla uskutoční summit krajín G20, pomalým krokom prechádzali ľudia pomaľovaní našedo v nevýraznom oblečení, ktoré malo rovnakú farbu ako ich tváre. Budili pritom dojem, akoby sa na nich usadila a zatvrdla vrstva prachu. Tempo demonštrantov pri tom bolo také, že niektorým trvalo niekoľko minút, kým prešli cez prechod pre chodcov.

Nie je jediný

Na konci akcie sa spod šedej krusty s nadšením vykľuli farební ľudia, ochotní prevziať zodpovednosť za vlastný život a svet, ochotní bojovať za solidaritu a toleranciu, uviedli organizátori.

Protest je len jedným z mnohých, na ktorý sa Hamburg v súvislosti s rokovaniami vrcholných predstaviteľov krajín G20 chystá. Najväčšie obavy z možných násilností vyvoláva štvrtková demonštrácia ľavicových aktivistov s názvom Vitajte v pekle, ktorého organizátori dávajú otvorene najavo, že nemajú problém s výtržnosťami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok