Údiv, zdesenie aj pobavenie. Reakcie astronauta na Trumpov prejav bavia internet

TA3 ČTK
4.7.2017 14:37

Pestrá paleta emócií, od pobavenia po zdesenie, sa objavila na tvári amerického astronauta Edwina "Buzza" Aldrina, keď začul prejav prezidenta Donalda Trumpa o význame dobývania vesmíru. Zábery reakcie druhého muža na Mesiaci na adresu amerického prezidenta pobavili internet.

Údiv, zdesenie aj pobavenie. Reakcie astronauta na Trumpov prejav bavia internet
SITA/AP

Astronaut, ktorý sa zúčastnil na renomovanom lete Apolla 11 v roku 1969, nedokázal skryť svoj údiv, keď Trump pri príležitosti obnovenia národnej rady pre vesmír rozprával napríklad o tom, že USA budú vo vesmíre "viesť ako nikdy predtým".

"Sme národ pionierov a budúcou americkou hranicou je vesmír. Nikdy sme to nedokončili, začali sme, ale nedokončili, ale teraz začíname znova," dodal Trump. Ani len netušil, akými výrazmi 87-ročný Aldrin jeho rozprávanie doprevádza, keď ho predstavil ako amerického hrdinu.

Šéf Bieleho domu začal v súvislosti s vesmírom hovoriť o bezpečnosti a dostal sa až k takzvanému Islamskému štátu. Aldrin povytiahol obočie a tváril sa pobavene. S nedôverčivým výrazom sa otočil smerom k Trumpovi v momente, keď hlava USA hovorila o tom, že "Amerika bude mať vysoké ciele, nemala síce tak vysoké ciele už dlho, ale ako krajina má opäť vysoké ciele."

Video sa na sociálnych sieťach rýchlo šírilo a vyvolalo množstvo komentárov. Jeden používateľ twitteru napísal, že Aldrinova tvár "predstavuje tvár nás všetkých, keď Trump niečo hovorí". Pobavila aj reakcia: "Máte priateľa, ktorého máte radi, ale kedykoľvek prehovorí, cítite sa ako Buzz Aldrin v momente, keď Trump rozpráva o vesmíre?"

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok