Trump kontroverzným videom zaútočil na spravodajskú televíziu

TA3 ČTK
2.7.2017 23:57

Americký prezident Donald Trump čelí tvrdej kritike médií za najnovší príspevok na Twitteri. Ten je ďalším dielom v sérii jeho kritiky proti televíznym staniciam. Na sociálnej sieti zverejnil video, na ktorom v zápasníckom súboji poráža muža, ktorý má namiesto tváre logo spravodajskej televízie CNN.

Trump kontroverzným videom zaútočil na spravodajskú televíziu
Twitter.com/realDonaldTrump

Sporné video podľa kritikov podnecuje k násiliu voči novinárom. Trumpov poradca prezidenta obhajoval slovami, že v televíziách je "sám často bitý". Trump, ktorý nedávno vyvolal vlnu kritiku hrubými výpadmi proti moderátorom televízie MSNBC, posunul svoje útoky voči médiám do ďalšej roviny.

Videozáznam zobrazuje jeho vystúpenie na jednom z wrestlingových zápasov. Jeho sok s logom televízie CNN je Trumpom zhodený a zbitý. Klip sa končí víťazoslávnym odchodom prezidenta a upraveným logom FNN (Fraud News - podvodné správy).

Americké médiá o videu píšu ako o zjavnom povzbudzovaní k útokom na novinárov. Šéf Výboru reportérov za slobodu tlače Bruce Brown označil klip za "vyhrážanie sa novinárom fyzickým násilím". Podľa neho je to pod úroveň prezidentského úradu. CNN v reakcii uviedla, že je to "smutný deň, keď prezident USA vyzýva na násilie voči novinárom".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok