Pre Rostásov článok o Židoch začali trestné stíhanie

TA3 SITA
6.6.2017 14:16

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry začal trestné stíhanie vo veci pre prečin hanobenia národa, rasy a presvedčenia v súbehu s prečinom podnecovania národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti. Urobil tak pre publikovanie historických citátov v časopise Zem a vek v článku s názvom „Klin Židov medzi Slovanmi“ z čísla 5/2017. Informovala hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

Pre Rostásov článok o Židoch začali trestné stíhanie
Facebook.com/Tibor Eliot Rostas

Ako dodala Tökölyová, podľa prokurátora uvedené historické citáty doposiaľ nezistený páchateľ vystupujúci pod menom Tibor Eliot Rostás využil tak, že čitateľovi predkladá tvrdenia, že aj v súčasnosti sú pôvodom zlej spoločenskej situácie zásahy židovskej komunity, ktorá rozvracia súčasnú spoločnosť a uvedenými tvrdeniami vyvoláva nenávisť a potrebu zásahu voči židovskej komunite na Slovensku.

sdfdfsdfd_0a000002-9d0e-bb9f.jpg

Citovaný článok v časopise Zem a vek je distribuovaný a predávaný na území SR a voľne ho možno kúpiť v bežnom náklade. Neznámy páchateľ tak svojím konaním a zverejnením tohto článku v publikovanom kontexte v ňom uvedených vyjadrení verejne hanobí židovský národ, židovskú národnosť a židovské náboženstvo a podnecuje k nenávisti voči tomuto národu a národnosti, uviedla hovorkyňa v tlačovej správe.

Témy: Slovensko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok