Vážny: Ako vicepremiér budem dozerať na PPP projekty či širokorozchodnú trať

TA3
2.4.2012 15:21

Medzi kompetencie, ktoré bude mať poslanec NR SR za Smer-SD Ľubomír Vážny po nástupe do novej funkcie vicepremiéra na starosti, budú patriť napríklad aj širokorozchodná trať, eurofondy či PPP projekty.

Vážny: Ako vicepremiér budem dozerať na PPP projekty či širokorozchodnú trať

"Pri krátkodobých cieľoch chcem najmä pomáhať pri urýchlenej implementácii projektov, ktoré môžu Slovensku nielen pomôcť, ale aj rozhýbať ho. Moja úloha bude spočívať najmä v ich ľahšej priechodnosti a spustení," uviedol TASR Vážny. Patrí tam napríklad širokorozchodná trať alebo eurofondové stavby. "Tiež zhodnotenie a spustenie PPP foriem financovania v dopravnej výstavbe, ale aj vo výstavbe ako takej," dodal.

Podľa jeho slov pôjde o riešenie celého radu problémov pri príprave aj realizácii veľkých projektov. "Pomáhať budem aj v niektorých energetických projektoch na makro, ale aj mikroúrovni energetických zdrojov," priblížil Vážny. V súčasnosti však podľa neho ešte len začínajú práce na zmene kompetenčného zákona. Vážny sa má totiž stať podpredsedom vlády po tom, ako sa budúci premiér Robert Fico rozhodol neobsadiť miesto podpredsedu vlády pre ľudské práva a národnostné menšiny. Post tak bude prináležať Ľubomírovi Vážnemu, no nemá sa zaoberať menšinami, ale veľkými investičnými projektmi. A práve na to je potrebná zmena jeho kompetencií.

Vážny tak má byť podpredsedom vlády s pracovným názvom pre hospodárstvo a ekonomiku, ktorý bude koordinovať veľké investičné projekty. "Agenda menšín a ľudských práv sa rozdelí medzi niekoľko ministerstiev," doplnil Vážny. Toho, že by sa jeho kompetencie kryli s prácou ministrov a že by si prípadne začali "liezť do kapusty", sa však neobáva. "Práve preto treba ešte podrobnosti doštylizovať v kompetenčnom zákone," podotkol Vážny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok