Cosby absolvoval prvý súdny proces, vinu naďalej popiera

TA3 TASR
5.6.2017 11:05

Prvý proces s populárnym americkým hercom a zabávačom Billom Cosbym (79), voči ktorému sa v uplynulých mesiacoch objavili desiatky podozrení zo sexuálneho zneužitia, sa dnes začal v Norristowne v americkom štáte Pennsylvánia.

Cosby absolvoval prvý súdny proces, vinu naďalej popiera
SITA/AP

Prominentný obžalovaný sa pomalým krokom s paličkou v ruke a v tmavom obleku priblížil s úsmevom na tvári ku vchodu do súdnej budovy opierajúc sa o asistenta a Keishu Knightovú Pulliamovú - predstaviteľku svojej fiktívnej dcéry Rudy z populárnej The Bill Cosby Show. Na médiá Cosby nereagoval. Sudca Steven O'Neill 12-člennú porotu, ktorú tvorí sedem mužov a päť žien, poučil, že pre Cosbyho platí prezumpcia neviny až do preukázania opaku.

V tomto procese ide o údajné sexuálne zneužitie bývalej zamestnankyne univerzity, za ktoré hrozí Cosbymu v prípade potvrdenia viny súdom niekoľko rokov za mrežami. Samotný umelec, ktorý čelí podobným obvineniam celkove asi 60 žien a ktorý je podľa vlastných slov medzičasom nevidomý, už vopred vyhlásil, že v súdnej sieni nebude vypovedať.

Prokurátorka Kristen Fedenová v úvode súdneho konania zdôraznila, že obžalovaným je muž, ktorý svoju moc, svoju slávu a svoje predtým nacvičené metódy využil, aby mladú ženu dostal do stavu, v ktorom sa nemohla brániť a aby sa tak mohol ňou sexuálne uspokojiť. Zabávač mal poškodenej medzičasom štyridsiatničke podať niekoľko tabletiek a následne ju sexuálne obťažovať vo svojom dome.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok