Záznam z verejného vypočutia kandidátov na post šéfa RTVS

TA3 TASR SITA
30.5.2017 17:31

Pozrite si záznam z verejného vypočutia kandidátov na post riaditeľa RTVS. Pred poslancov mediálneho výboru a verejnosť predstúpili Václav Mika, Fedor Flašík, Michal Ruttkay, Jaroslav Rezník, Stanislav Velitzky, Peter Abrahám, Richard Dírer a Zuzana Ťapáková.

Záznam z verejného vypočutia kandidátov na post šéfa RTVS
SITA/Marko Erd

V dopoludňajších hodinách sa predstavili prví štyria kandidáti

Ako prvý vystúpil súčasný šéf RTVS Václav Mika. Za ním nasledoval Fedor Flašík, ktorý je za pričlenenie TASR k RTVS. V poradí tretím kandidátom bol slovenský režisér Michal Ruttkay. S kritikou na súčasné vedenie RTVS zavŕšil dopoludňajšie vypočutie štvrtý kandidát, a to šéf TASR Jaroslav Rezník.

Druhú polovicu kandidátov vypočúvali popoludní

Po obedňajšej prestávke vystúpila pred poslancov Národnej rady Slovenskej republiky ďalšia štvorica kandidátov. Vypočutie otvoril manažér Stanislav Velitzky, ktorému prekážajú komentáre redaktorov. Ďalším kandidátom bol bývalý podpredseda Rady pre vysielanie a retransmisiu Peter Abrahám. Jeho dlhodobým cieľom by bola snaha o rožšírenie RTVS o dva kanály zasvätené športu a deťom. Predposledný pred poslancami vystúpil bývalý redaktor a moderátor Richard Dírer. Ten je presvedčený, že verejnoprávna televízia nevyužíva svoj potenciál naplno. Vypočutie uzavrela jediná kandidátka nežného pohlavia, bývalá šéfka TV Markíza Zuzana Ťapáková, ktorá trvá na ponechaní koncesií.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok