Švédsko trikrát stratilo náskok a nakoniec podľahlo Američanom

TA3 TASR
8.5.2017 23:49

Hokejisti USA zdolali vo svojom treťom zápase na MS Švédsko 4:3 a poskočili na priebežné 3. miesto kolínskej A-skupiny. Švédi v zápase trikrát viedli, no Američania vždy dokázali ich náskok stiahnuť. O víťazný gól sa v 52. minúte postaral J. T. Compher.

Švédsko trikrát stratilo náskok a nakoniec podľahlo Američanom
SITA/AP

Zápas rozhodoval Slovák

Jedným z dvojice hlavných rozhodcov bol Slovák Jozef Kubuš. Američania sa najbližšie predstavia v stredu o 16.15 proti Taliansku, Švédi budú hrať po dvoch dňoch voľna vo štvrtok o 20.15 s Lotyšskom. Duel USA so Švédskom mal byť jednou z ozdôb kolínskej A-skupiny a dianie v prvej tretine to potvrdilo.

Švédi výborne rozohrali presilovku v 3. minúte a Lindholm nedal Howardovi šancu - 0:1. Na gólovú odpoveď Američanov sa dlho nečakalo a únik dvoch na jedného zakončil Keller. Zápas mal vysoké tempo, k čomu prispeli oba tímy, no v prvej tretine sa častejšie hralo pred americkou bránkou.

Lindholm v 14. minúte svojím druhým gólom v zápase vrátil Švédom vedenie. Gaudreau síce v 19. minúte po úniku vyrovnal na 2:2, ale Švédi išli do kabín spokojnejší po tom, čo Hedman presne namieril tvrdú strelu. Tri minúty po prvej prestávke bolo znovu vyrovnané, keď pohľadnú akciu prvého útoku USA zakončil Gaudreau - 3:3.

Tlak narušilo vylúčenie

V ďalšom priebehu druhej časti mali viac z hry Švédi, no tesný náskok nezískali späť. V 45. minúte bol ku gólu blízko Švéd Rask, ale v nádejnej pozícii netrafil odkrytú bránku. V 52. minúte Američania zovreli súpera vo svojom pásme a teč Comphera ich prvýkrát v zápase poslal do vedenia. Švédi sa v závere snažili o vyrovnanie, ich šance však definitívne zhasli po faule Lindholma v predposlednej minúte.

A-skupina (Kolín):
USA - Švédsko 4:3 (2:3, 1:0, 1:0)
Góly: 4. Keller (Eichel, Trouba), 19. Gaudreau (Larkin), 23. Gaudreau (Eichel, Lee), 52. Compher (Murphy, Larkin) - 3. Lindholm (Stralman), 14. Lindholm (Ekman-Larsson), 19. Hedman (Nordström, C. Klingberg). Rozhodcovia: Kubuš (SR), Stricker (Švajč.) - Kaderli (Švajč.), Sormunen (Fín.), vylúčení: 6:3 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 18.398 divákov.
USA: Howard - Murphy, Hanifin, Trouba, DeKeyser, Van Riemsdyk, McAvoy, Brickley - Lee, Eichel, Gaudreau - Nelson, Larkin, Schmaltz - Keller, Dvorak, Bjugstad - Bjork, Copp, Compher
Švédsko: Fasth - Stralman, Hedman, Ekman-Larsson, Brodin, J. Klingberg, Edler - Lindholm, V. Rask, Landeskog - Krüger, Söderberg, Omark - Eriksson Ek, Nylander, Karlsson - Nordström, J. Lundqvist, C. Klingberg

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok