Švédi rozdrvili domácich Nemcov a dosiahli prvé víťazstvo na turnaji

TA3 TASR SITA
7.5.2017 00:31

Hokejisti Švédska zvíťazili vo svojom druhom zápase na MS v kolínskej A-skupine nad Nemeckom jednoznačne 7:2 a v tabuľke A-skupiny majú štyri body. Domáci vzdorovali favoritovi iba v prvej polovici stretnutia, potom to už bola jednoznačná záležitosť "troch koruniek".

Švédi rozdrvili domácich Nemcov a dosiahli prvé víťazstvo na turnaji
SITA/AP

Duel A-skupiny začali lepšie Švédi, prvú strelu vyslal na nemeckého brankára Stralman. Na konci šiestej minúty mal prvú veľkú šancu zápasu Omark, ale z tesnej blízkosti namieril iba do Greissa. O minútu však už "Tre Kronor" viedli, keď sa ujala strela Olivera Ekmana-Larssona od modrej čiary.

Do konca prvej tretiny mohol ďalší gól pridať Eriksson Ek, ale červené svetlo za bránkou zablikalo na druhej strane. Spoza obrancu napriahol k strele Patrick Hager a vyrovnal na 1:1. Druhú tretinu začali Švédi presilovkou a už po 23 sekundách ju po peknej kombinácii využil na strelenie druhého gólu Victor Rask. Nemci odpovedali v 26. minúte, keď sa pred bránkou presadil v presilovke Philip Gogulla a vyrovnal na 2:2. V 31. minúte dokonca mohol poslať domácich do vedenia Reimer, jeho strelu však zastavila žŕdka. Hostia išli opäť do vedenia, keď Linus Omark dorazil puk do siete po prihrávke Krügera.

V závere druhej tretiny poslal Švédov po prvý raz do dvojgólového vedenia v zápase Jonas Brodin. V treťom dejstve sa už naplno prejavila švédska dominancia. Na 5:2 zvýšil Gabriel Landeskog, ďalší gól pridal William Nylander, ktorý neskôr svojím druhým presným zásahom v zápase uzavrel skóre stretnutia.

A-skupina (Kolín):

Nemecko - Švédsko 2:7 (1:1, 1:3, 0:3)

Góly: 17. Hager (D. Seidenberg, Ehliz), 26. Gogulla (Hager, Schütz) – 7. Ekman-Larsson (Landeskog, Rask), 21. Rask (Hedman, Stralman), 36. Omark (Krüger), 40. Brodin (Nylander, Eriksson Ek), 50. Landeskog (Rask, Söderberg), 51. Nylander (Stralman), 52. Nylander (Landeskog). Rozhodcovia: Gofman (Rus.), Odins (Lot.) - Dedioulia (Biel.), Oliver (USA.), vylúčení: 5:5 na 2 min., presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 18.673 divákov.

Nemecko: Greiss (52. Aus den Birken) – Krueger, Abeltshauser, D. Seidenberg, Müller, Reul, Hördler – Reimer, Ehliz, Tiffels – Rieder, Macek, Kahun – Hager, Schütz, Gogulla – Kink, Plachta, Y. Seidenberg – Fauser.

Švédsko: Fasth – Stralman, Hedman, Ekman-Larsson, Brodin, J. Klingberg, Edler – Lindholm, Rask, Landeskog – Krüger, Söderberg, Omark – Eriksson Ek, Nylander, Karlsson – J. Lundqvist, Nordström, C. Klingberg.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok