Zúčastnili sa na svadbe homosexuálov, teraz im hrozí väzenie

TA3 ČTK
8.5.2017 22:04

Súd v Nigérii sa začal venovať prípadu, v ktorom je 54 ľudí obvinených z účasti na svadbe homosexuálneho páru. Informovala o tom agentúra Reuters. Sobáš osôb rovnakého pohlavia je v tejto africkej krajine zakázaný.

Zúčastnili sa na svadbe homosexuálov, teraz im hrozí väzenie
SITA/AP

Súd v meste Zaria v nigérijskom štáte Kaduna začal vypočúvaním obžalovaných. Väčšina z nich sa ale nedostavila. Podľa obžaloby sa zúčastnili spiknutia a nezákonného zhromažďovania sa.

Bývalý nigérijský prezident Goodluck Jonathan podpísal aj napriek odporu západných vlád v roku 2014 zákon, podľa ktorého sú vzťahy medzi osobami rovnakého pohlavia trestným činom. Zákon zakazuje svadby gayov, "milostné vzťahy" medzi osobami rovnakého pohlavia a členstvo v hnutiach za práva gayov. Umožňuje ukladať až 14-ročné tresty odňatia slobody.

Obhajca obžalovaných na súde povedal, že išlo o oslavu narodenín na počesť jedného z mužov, ktorý na súd prišiel. O veci sa dozvedela polícia, ktorá si podľa neho obvinenie z oslavy homosexuálneho manželstva vymyslela. Muž pred súd predstúpil spolu s tromi ďalšími osobami. Nikto z nich vraj necíti vinu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok