Zápas proti Talianom Slováci zachránili, hymny sa však nedočkali

TA3 TASR SITA
6.5.2017 18:42

Slovenskí hokejoví reprezentanti zvíťazili vo svojom úvodnom zápase na majstrovstvách sveta v Kolíne nad Rýnom nad Talianskom až po predĺžení 3:2 a pripísali si prvé dva do tabuľky A-skupiny. Organizátorom sa podaril prvý prešľap, keď najskôr pustili chybnú hymnu a nakoniec oznámili, že tú slovenskú nezahrajú.

Aktívny nástup Slovákov

Slovenskí reprezentanti vstúpili do prvého zápasu na šampionáte aktívne. Od úvodných minút sa snažili o hru založenú na rýchlom pohybe a na ich prvé príležitosti sa nečakalo dlho. V 2. minúte Kudrna nedotiahol nádejne vyzerajúci únik a v 5. si brankár Bernard poradil s pokusom Mikuša. Slovenská časť divákov sa prvýkrát radovala v 7. minúte.

Obranca Jánošík vystrelil spoza hráča, Bernard vyrazil puk iba pred Miklíka, ktorý pohotovo otvoril skóre. Aktivitu Slovákov umocnila aj presilovka od 11. minúty. V nej bola blízko k druhému gólu opäť Bližňákova formácia, ale Bernard zvládol závar okolo svojej bránky. V závere prvej časti sa musel mať na pozore aj brankár Hudáček, ale nenechal sa prekvapiť.

hokej-slov_0a000002-fced-9abe.jpg

Aj úvod druhej časti priniesol podobný obraz hry. Slováci nadviazali na aktivitu, opäť sa dostali aj k presilovej hre, ale v nej vyprodukovali iba strelu Čajkovského do pripraveného brankára. Slováci sa často dokázali usadiť v útočnom pásme, lenže chýbala finálna prihrávka.

Taliani sa osmelili

Taliani sa postupne osmelili, ale slovenský tím bez väčších problémov zvládol oslabenie v 16. minúte. Krátko na to sa do úniku dostal Libor Hudáček, ale druhý gól nepridal. Poľavenie z ofenzívnej snahy Slovákov dokázal ich súper potrestať v 36. minúte. Zmätok pred brankárom Hudáčkom využil Morini, ktorý zblízka vyrovnal - 1:1.

Na nástupe Talianov do tretej tretiny bolo vidieť zvýšené sebavedomie. Už po 24 sekundách mal brankár Hudáček problémy s nahodeným pukom a krátko na to musel riešiť únik Scandellu. V 43. minúte sa ujal nahodený puk od Scandellu, ktorý za slovenského brankára tečoval Frigo - 1:2. Slováci sa už v tretej tretine nedostávali do útočného pásma tak jednoducho ako v úvodných dvoch.

Postupne však začali viac riskovať a viackrát sa dostali na dostrel Bernardovej bránky, ale zaujímavých streleckých pozícií si vytvorili len minimum. V 56. minúte zaujal pokus Cingeľa a o dve minúty aj Gernáta, ale brankár Talianov si poradil. Slováci v závere skúsili hru so šiestimi hráčmi a tá sa im vyplatila. Na konci 59. minúty dorazil strelu Miklíka Libor Hudáček a vyrovnal na 2:2.

Predĺženie mohol ukončiť po 37 sekundách Scandella, ktorý ušiel slovenskej trojici, ale Hudáček zmaril jeho šancu. Rozuzlenie napokon priniesla 63. minúta, v ktorej presne namieril obranca Čerešňák

A-skupina (Kolín):

Slovensko - Taliansko 3:2 pp (1:0, 0:1, 1:1 - 1:0)

Góly: 7. Miklík (Jánošík, Čerešňák), 59. L. Hudáček (Miklík, Sersen), 63. Čerešňák (Bližňák, Skokan) - 36. Morini (Frigo), 43. Frigo (Scandella). Rozhodcovia: Gouin (Kan.), Jeřábek (ČR) - Leermakers (Hol.), Otmachov (Rus.), vylúčení: 1:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 12.229 divákov.

Slovensko: Hudáček - Čajkovský, Sersen, Čerešňák, Jánošík, Gernát, Mikuš, Trška, Šedivý - Dravecký, Hudáček, Skokan - Miklík, Bližňák, Haščák - Kudrna, Cingeľ, Hrnka - Skalický, Suja, Šťastný

Taliansko: Andreas Bernard - Larkin, Zanatta, Hofer, Helfer, S. Marchetti, Egger, Miglioranzi, Glira - Scandella, Morini, Frigo - Insam, Anton Bernard, Traversa - D. Kostner, Andergassen, S. Kostner - Lambacher, Goi, Frank

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok