Českí poslanci sa pre údajnú Babišovu nahrávku mimoriadne stretnú

TA3 TASR
5.5.2017 14:53

V stredu 10. mája sa uskutoční mimoriadna schôdza českej Poslaneckej snemovne. Témou bude kauza nahrávok ministra financií a šéfa hnutia ANO Andreja Babiša s novinárom Mladej fronty DNES Markom Přibilom. Minister financií po prvý raz potvrdil, že sa s Přibylom stretol.

Českí poslanci sa pre údajnú Babišovu nahrávku mimoriadne stretnú
SITA

Vo štvrtok sa líder hnutia ANO ešte k autenticite záznamu nevyjadroval a skôr inklinoval k spochybňovaniu jeho pravosti hovoriac o podvrhu a kampani proti svojej osobe, pričom podal vo veci trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre sledovanie a odpočúvanie ministra financií. Teraz však svoj postoj evidentne zmenil.

K nahrávkam sa vyjadril aj Přibil. "Nikdy som nikoho nenahrával," napísal na svojom profile na Facebooku a dodal, že Babiša vnímal v čase stretnutia ako šéfa. Podľa vlastných slov sa s Babišom stretol trikrát, poprel však nahrávanie s tým, že to neurobil nikdy, "nie to, aby som pracoval pre (ministra vnútra Milana) Chovanca, ktorého som úhlavným nepriateľom", uvádza sa v Přibylovom vyhlásení.

Dôvody na svoje odvolanie Babiš odmieta s tým, že ide o cielenú kampaň, lebo minister vnútra Milan Chovanec sa na vláde údajne vyhrážal ministrom za ANO, "aké kroky má pripravené".      

"Som presvedčený o tom, že za mojím sledovaním a odpočúvaním stojí Chovanec," vyhlásil Babiš. Novinári z denníka MF DNES a serveru iDNES.cz sa v reakciách na nahrávky už vo štvrtok proti správaniu vicepremiéra ohradili. Babiš, ktorý obe médiá do februára vlastnil, podľa nich klamal, keď tvrdil, že nebude ovplyvňovať obsah médií vydavateľstva Mafra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok