Nahrávky majú zachytávať Babiša pri plánovaní diskreditácie

TA3 ČTK
4.5.2017 16:07

Podpredseda českej vlády a minister financií Andrej Babiš čelí ďalšiemu škandálu. Ten sa týka nahrávok, na ktorých minister hovorí o zverejnení novinových článkov proti viacerým členom vlády. Babiš autenticitu nahrávok doposiaľ nespochybnil. Rozhodol sa ale podať trestné oznámenie.

Minister financií potvrdil, že oznámenie už podal na polícii. "Považujem za škandalózne, že prvého podpredsedu vlády a Bezpečnostnej rady štátu odpočúvajú," povedal Babiš v rozhovore pre Blesk. V minulosti sa podľa neho pre podobné záležitosti zvolávala Bezpečnostná rada. Z Babišovho vyjadrenia vyplýva, že premiér Bohuslav Sobotka o podobnom kroku tentoraz neuvažuje.

Babiš na nahrávkach, ktorých autenticitu nespochybnil, hovorí o pripravovaných článkoch v médiách, ktoré mu v minulosti patrili. Druhý muž na nahrávke Babišovi hovorí, že má pripravené materiály o ministrovi zdravotníctva Miloslavovi Ludvíkovi či vnútra Milanovi Chovancovi. Spoločnosť Mafra v stredu oznámila, že aj keď nahrávku považuje za pochybnú, redaktora, ktorý na nej vystupuje, sa rozhodla prepustiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok