Kanadských hokejistov povedie za obhajobou kapitán Giroux

TA3 TASR
5.5.2017 08:50

Hokejisti Kanady budú na MS v Paríži a Kolíne nad Rýnom tradične patriť k najväčším favoritom. Na ceste za zlatým hetrikom ich povedie kapitán Claude Giroux. Pre útočníka Philadelphie to bude tretí svetový šampionát, s kapitánskym "C" však bude hrať prvýkrát.

Kanadských hokejistov povedie za obhajobou kapitán Giroux
SITA/AP

Na konte má titul majstra sveta

Pre 29-ročného Girouxa to bude štvrtá veľká medzinárodná akcia. Na MS už štartoval v rokoch 2013 i 2015, v jednom zápase nastúpil aj na septembrovom Svetovom pohári. Na konte má titul majstra sveta z roku 2015 a aj prvenstvo zo SP.

Giroux sa doteraz zúčastnil na dvoch šampionátoch a na oboch patril k lídrom kanadského tímu. V roku 2013 zaznamenal v 8. zápasov 8 bodov (3+5) a o dva roky neskôr si zopakoval priemer jedného bodu na zápas - 10 zápasov, 10 bodov (3+7). Kanadský kapitán bude mať v tíme troch asistentov.

Pokúsia sa zavŕšiť zlatý hetrik

S "áčkom" na drese budú nastupovať útočníci Matt Duchene a Ryan O'Reilly a obranca Marc-Édouard Vlasic. Kanaďania sa na turnaji prestavia v základnej B-skupine v Paríži a ich prvým súperom budú v piatok 5. mája o 20.15 hokejisti Česka.

Na svetovom šampionáte triumfovali v uplynulých dvoch rokoch a v Paríži a Kolíne sa pokúsia zavŕšiť zlatý hetrik. Ak by sa im to podarilo, boli by prvým tímom s takýmto úspechom od roku 2001, keď trikrát v rade triumfovali hokejisti Česka.

Nominácia Kanady na MS 2017:

brankári: Eric Comrie (Winnipeg Jets/NHL), Calvin Pickard (Colorado Avalanche/NHL), Chad Johnson (Calgary Flames/NHL)


obrancovia: Jason Demers, Michael Matheson (obaja Florida Panthers/NHL), Tyson Barrie (Colorado Avalanche/NHL), Calvin de Haan (New York Islanders/NHL), Josh Morrissey (Winnipeg Jets/NHL), Marc-Edouard Vlasic (San Jose Sharks/NHL)


útočníci: Sean Couturier, Claude Giroux, Travis Konecny, Wayne Simmonds, Brayden Schenn (všetci Philadelphia Flyers/NHL), Matt Duchene, Nathan MacKinnon (obaja Colorado Avalanche/NHL), Alex Killorn, Brayden Point (obaja Tampa Bay Lightning/NHL), Ryan O'Reilly (Buffalo Sabres/NHL), Mark Scheifele (Winnipeg Jets/NHL), Jeff Skinner (Carolina Hurricanes/NHL), Mitch Marner (Toronto Maple Leafs/NHL).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok