Zverejnili zostavu na MS v hokeji. Do dejiska ide deväť nováčikov

TA3 TASR
2.5.2017 19:50

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger zoberie na šampionát do Kolína nad Rýnom a Paríža tipsportligových šampiónov z Banskej Bystrice Tomáša Matouška a Tomáša Ziga, Petra Tršku z Komety Brno i Jakuba Suju z HC Košice. Cíger berie na MS až deväť nováčikov.

Nevedeli to do poslednej chvíle

Posledným sitom po utorňajšom tréningu neprešli obranca Lukáš Kozák (MHC Martin) a útočníci Martin Bakoš (Červená hviezda Kchun-lun, Čína/KHL) s Patrikom Lušňákom (HKM Zvolen). Cíger povolal na utorňajší zraz 28 hráčov z pôvodne 35-člennej širšej nominácie. S mužstvom sa už nepripravovali brankár Patrik Rybár, obranca Ján Brejčák a útočníci Michael Vandas, Miroslav Preisinger, Radoslav Macík a Marek Hovorka.

Na zraze chýbal aj zadák Ivan Švarný, ktorý pre chorobu vynechal aj dvojzápas Euro Hockey Challenge v Nórsku a bral antibiotiká. Choroba ho tak vyradila aj z účasti na šampionáte. "Chcem sa ospravedlniť, že to tak dlho trvalo, ale nechceli sme sa unáhliť. Malo to svoj dôvod, mali sme ešte pár otáznikov, navyše v Bratislave dvoch hráčov so zdravotnými problémami. Švarný nakoniec dopadol tak, že berie antibiotiká a nemôže ísť. Libor Hudáček našťastie môže," povedal Cíger.

Väčšina z hráčov na zraze žila v napätí, do poslednej chvíle totiž nevedeli, či v stredu ráno odletia s mužstvom do Kolína nad Rýnom. Cíger totiž oznámil konečnú nomináciu až po utorkovom večernom tréningu. Rozhodnutie oddialil, keďže ešte zvažoval niektoré mená. V záverečných prípravných stretnutiach s Nórskom mu niekoľkí hráči v dobrom slova zmysle zamotali hlavu a najmä potreboval vedieť, aký je zdravotný stav Švarného a Libora Hudáčka. Štart útočníka švédskeho Örebrö na MS bol po škaredom páde hlavou na mantinel v súboji s Fínskom (3:2) otázny, no zo zranenia sa už zotavil.

Slováci odohrali v záverečnej príprave osem stretnutí, z ktorých päť vyhrali a v troch ťahali za kratší koniec. Zdolali Dánov aj Nórov v oboch zápasoch, získali aj cenný skalp Fínov. V seriáli Euro Hockey Challenge obsadili štvrté miesto.
Do dejiska MS zoberie Cíger dokopy (25) hráčov, nie všetkých ale musí napísať hneď na šampionátovú súpisku. Reglement mu nariaďuje pred prvým zápasom na turnaji zapísať na ňu minimálne dvoch brankárov a pätnásť korčuliarov. Najviac môže uviesť na súpisku 25 hráčov, z toho troch brankárov.

Káder SR na MS v Kolíne nad Rýnom a Paríži

brankári: Július Hudáček (Örebrö HK, Švéd.), Ján Laco (Piráti Chomutov, ČR), Jaroslav Janus (HC Verva Litvínov, ČR)
obrancovia: Michal Sersen (Slovan Bratislava Rus./KHL), Juraj Mikuš (HC Sparta Praha, ČR), Martin Gernát (HC Sparta Praha, ČR), Michal Čajkovský (Avtomobilist Jekaterinburg, Rus./KHL), Eduard Šedivý (HC Košice), Peter Čerešňák (HC Škoda Plzeň, ČR), Adam Jánošík (Bíli Tygři Liberec, ČR), Peter Trška (Kometa Brno, ČR)
útočníci: Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec, ČR), Libor Hudáček (Örebrö HK, Švéd.), Michel Miklík (JYP Jyväskylä, Fín.), Marcel Haščák (HC Kometa Brno, ČR), Mário Bližňák (HC Bílí Tygři Liberec, ČR), Dávid Skokan (Piráti Chomutov, ČR), Andrej Šťastný (HC Slovan Bratislava/HK Dukla Trenčín), Pavol Skalický (Slovan Bratislava, Rus./KHL), Lukáš Cingel (HC Sparta Praha, ČR), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha, ČR), Jakub Suja (HC Košice), Tomáš Hrnka (HC Škoda Plzeň, ČR), Tomáš Zigo (HC Slovan Bratislava, Rus./KHL), Tomáš Matoušek (HC'05 Banská Bystrica)
realizačný tím: Róbert Švehla (generálny manažér), Zdeno Cíger (tréner), Miroslav Miklošovič (asistent trénera), Július Šupler (asistent trénera), Rastislav Ladecký (výstrojový manažér), Viktor Fábik, Andrej Foltýn (fyzioterapeuti), Ľuboš Ondrejka (masér), MUDr. Milan Petro (lekár), Igor Andrejkovič (videoanalytik), Roman Ulehla (team manažér)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok