Obama prvýkrát od skončenia funkcie vystúpil na verejnosti

TA3 TASR
25.4.2017 07:43

Bývalý americký prezident Barack Obama sa prihovoril mladým ľuďom, ktorí sa zišli na panelovej diskusii na univerzite v Chicagu a vyzval ich k angažovanosti. Išlo o Obamovo vôbec prvé verejné vystúpenie od skončenia jeho prezidentského úradu.

Obama prvýkrát od skončenia funkcie vystúpil na verejnosti
SITA/AP

Obama mladým ľuďom poskytol viacero rád v oblasti vedenia, ako aj vyrovnávania sa so zlyhaním a vo svojom prejave sa nevyhol ani sociálnymi sieťam. Nezmienil sa však o svojom nástupcovi v prezidentskom úrade Donaldovi Trumpovi a nepriblížil ani svoje názory na aktuálne politické udalosti.

Americký exprezident porozprával mladým v krátkosti tiež o svojich skúsenostiach s prácou organizátora v občianskej komunite a požiadal ich, aby vyjadrili svoje názory. K prvému verejnému vystúpeniu Obamu došlo v čase, keď sa blíži 100. deň Trumpa v úrade.

Univerzita v Chicagu plánuje postaviť na okraji univerzitného campusu Obamovu knižnicu. Bývalý americký prezident vyjadril prianie, aby toto miesto mladým ľuďom okrem iného pomáhalo tiež k väčšej spoločenskej angažovanosti. Práve mládež má totiž podľa Obamu zásadný význam pri riešení najznepokojujúcejších problémov USA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok