Americké mesto propaguje miestny festival. Použilo fotku z Prahy

TA3 ČTK
21.4.2017 09:59

Autobus jazdiaci na severovýchode Spojených štátov zdobí veľkoformátová fotografia Prahy. Použili ju organizátori miestneho umeleckého festivalu na propagáciu akcie, ktorá sa začína v máji v meste Concord v štáte New Hampshire.

Americké mesto propaguje miestny festival. Použilo fotku z Prahy
Twitter.com/Concord Monitor News‏

Autobus zdobia štyri fotografie

Podľa denníka Concord Monitor im používanie fotografie z tisícok kilometrov vzdialeného mesta na inom kontitente nepríde nevhodné.

Reklamný autobus linkovej spoločnosti Concord Coach, ktorý jazdí medzi metropolami New Hampshire a Boston, je pod propagačnými heslami ozdobený štyrmi fotografiami. Dve z nich zobrazujú Concord a prírodu v jeho okolí, zatiaľ čo dve ostatné pochádzajú z Európy.

Na tretej je pouličný maliar v talianskych Benátkach a štvrtá zobrazuje letný podvečer v pražskej záhradnej reštaurácii Reigrovy sady.

ce328a7160d44cc6a76d49ce8f7424ac_0a000002-bb19-8d33.jpg

Fotku vytvorila Američanka

Podľa concordského denníka organizátori akcie získali tieto fotografie na webovej stránke pexels.com, kam ľudia umiestňujú fotografie na bezplatné komerčné využitie. Autorka pražskej fotografie, Američanka z Ohia, objasnila, že ju vytvorila v roku 2014 počas študijného pobytu v českej metropole.

"Je to snaha vykresliť Concord ako kultúrne mesto, ktorým je," povedal o kampani Tim Sink z concordskej obchodnej komory. Dodal, že reklama má nalákať do mesta ľudí, ktorí ním často len prechádzajú.

Pokiaľ ich k tomu inšpiruje fotka, ktorá zachytáva ľudí s výhľadom na centrum Prahy, kampaň podľa organizátorov splní účel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok