V Prahe čistili chodníky exorcizmom, boli vraj infikované homosexuálmi

ČTK
20.8.2016 20:44

Asi tri desiatky ľudí prešli Prahou v sprievode za obnovu rodiny, proti homosexuálom a údajnému morálnemu úpadku spoločnosti. Akciu najmä v nadväznosti na pochod Prague Pride usporiadal Byzantský katolícky patriarchát, ktorého predstavitelia ju začali modlitbou.

V Prahe čistili chodníky exorcizmom, boli vraj infikované homosexuálmi
ČTK

Stop propagácii satanizmu

Patriarcha Eliáš pred začatím pochodu z Václavského námestia na Letnú prečítal list s výzvou prezidentovi Milošovi Zemanovi, aby sa postaral o prijatie ústavného zákona proti propagácii satanizmu. Ako hlavný prejav propagácie kultu zla zmienil práve pochod hrdosti lesbičiek, gayov, bisexuálov a transsexuálov Prague Pride.

Hlavným mestom počas tejto akcie prešlo podľa organizátorov okolo 40.000 ľudí. Podľa patriarchu Eliáša pochodu dominovala oslava satanizmu a okultizmu, spomenul aj transparent s nápisom "Ježiš bol gay", ktorý jeden z účastníkov Prague Pride niesol. Takáto osoba podľa neho oslavuje satanizmus. Spoločnosť podľa patriarchu ohrozuje kult zla a duch antikrista, ktorý je spojený s islamským náboženstvom.

Robili úkony pri soche Václava

Trasa, ktorou prešli účastníci pochodu Prague Pride, bola podľa neho duchovne infikovaná "homosexualizmom", a preto je potrebné ju očistiť prostredníctvom exorcizmu. Štyria predstavitelia patriarchátu preto vykonali predovšetkým okolo sochy svätého Václava úkony, ktoré by to mali zabezpečiť - tie spočívali v dyme a kropení svätenou vodou.

Účastníci pochodu niesli transparenty s nápismi "Gender ideológia - zničenie jedincov i celých národov" alebo "Obnova rodiny - vzkriesenie národa". Byzantský katolícky patriarchát podľa svojich webových stránok nemá pod sebou žiadneho biskupa ani žiadnu cirkev.

V súčasnej cirkvi vraj koná prorockú službu a bráni pravoverné učenie pred "synkretizmom s duchom pohanstva". Patriarchát bol ustanovený v roku 2011 synodou siedmich biskupov Ukrajinskej pravovernej gréckokatolíckej cirkvi.

Patriarchát uvádza, že sa skladá "len z mála ľudí". Odsudzuje pápeža Františka a označuje ho za pseudopápeža. Vadí mu, že sa pápež nestavia proti "ideológii homosexualizmu" a presadzuje medzináboženský dialóg.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok