Umelec sa rozhodol vysedieť vajcia, vyliahlo sa prvé kuriatko

TA3 ČTK
20.4.2017 08:15

Z vajíčok, ktoré sa v rámci svojho projektu rozhodol vysedieť známy francúzsky umelec Abraham Poincheval, sa vyliahlo prvé kuriatko. To s ním zostane 72 hodín v skrini z plexiskla, informovalo múzeum Palais de Tokyo.

Umelec sa rozhodol vysedieť vajcia, vyliahlo sa prvé kuriatko
Twitter.com/ClassicHits4FM

Nejde o prvý projekt

44-ročný umelec je známy neobvyklými projektami. V minulosti strávil dva týždne vo vypchatom medveďovi a nedávno sa nechal zatvoriť do vytesanej diery v obrovskom vápencovom bloku. Na vajciach začal sedieť 29. marca.

Jeho počin môžu sledovať návštevníci parížskej galérie moderného umenia, Poincheval je totiž zatvorený v inkubátore z plexiskla. Zostane tam dovtedy, kým sa nevyliahnu kuriatka zo všetkých desiatich vajec.

Kuriatkam dá nový domov

Vajcia sú umiestnené v nádobe pod umelcovou stoličkou. Vyššiu telesnú teplotu, ktorá je potrebná k vyliahnutiu vajec, mu zabezpečila špeciálna pokrývka. Taktiež konzumuje jedlá, ktoré mu zvyšovali telesnú teplotu, napríklad zázvor.

Vajcia opúšťa len na tridsať minút denne. Tento čas využíva na jedenie. V inkubátore sa teplota pohybuje na hranici 37 stupňov. Poincheval už predtým uviedol, že nedopustí, aby vyliahnuté kuriatka skončili na tanieri. Plánuje im dopriať šťastný život na farme svojho otca v Normandii.

Témy: Projekt
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok