Alternatívna taxislužba Uber v Brne skončí, rozhodol súd

TA3 TASR
18.4.2017 14:15

Alternatívne taxislužba Uber v Brne v priebehu niekoľkých dní skončí. Krajský súd rozhodol vyhovieť žalobe spoločnosti Lido Taxi a mesta Brna a prevádzku služby v meste zakázal. Informoval o tom spravodajský server ihned.cz.

Alternatívna taxislužba Uber v Brne skončí, rozhodol súd
SITA/AP

V rozpore so zákonom

Brniansky krajský súd pred niekoľkými dňami v rámci predbežného opatrenia konštatoval, že služba Uber je v Brne poskytovaná v rozpore so zákonom, a jej prevádzku tak na území mesta zakazuje. "Toto rozhodnutie vítame, pretože vnáša jasné stanovisko súdnej moci do toho, či Uber tu podniká v súlade so zákonom, alebo nie," vyhlásil námestník brnianskeho primátora Matěj Hollan.

Teraz sa podľa neho rozhodnutie súdu prekladá do holandčiny a bude doručené vedeniu spoločnosti. Keď bude verdikt doručený, Uber musí so svojím podnikaním v Brne skončiť.

Koniec nemusí byť definitívny

Podľa brnianskych radných však koniec nemusí byť definitívny. "Od samého začiatku sme hovorili, že nechceme brániť podnikaniu na území Brna, avšak trváme na tom, aby sa tak dialo so splnením platných legislatívnych podmienok," povedal primátor Petr Vokřál.

"Súd nepovedal Uberu, že nesmie na našom území podnikať. Iba nesmie podnikať nelegálne, v rozpore so zákonom. Vo chvíli, keď bude rešpektovať existujúce zákony, nie je problém s tým, aby tu existoval," doplnil Hollan.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok