Nebezpečná látka zranila hostí v nočnom klube. Evakuovali stovky ľudí

TA3 TASR ČTK
17.4.2017 11:13

Najmenej 12 ľudí utrpelo v noci popáleniny vplyvom podozrivej "jedovatej látky" v nočnom klube vo východnej časti Londýna, informovala polícia.

Nebezpečná látka zranila hostí v nočnom klube. Evakuovali stovky ľudí
Ilustračné: SITA/AP

Podľa spravodajskej televízie BBC polícia evakuovala stovky ľudí z klubu s názvom Mangle E8. Desať zo zranených previezli zdravotníci do nemocnice. Dvaja ďalší dorazili na pohotovosť sami. Podľa BBC nikto nie je v ohrození života.

"V noci tu boli strašidelné scény, počuli sme správy, že ľudia majú chemické popáleniny," uviedla Phie McKenzieová, ktorá bola svedkom incidentu. Prípadom sa už zaoberá polícia. Zatiaľ nikto nezatkla. Pred evakuáciou bolo v klube približne 600 ľudí. "Jediná informácia, ktorú máme je, že ide o neznámu žieravú látku,“ uviedol podľa BBC hovorca londýnskych hasičov privolaných k zásahu. „Test ukázal, že ide o silne leptavú látku,“ dodal.

K incidentu došlo, keď jeden muž rozprášil v londýnskom nočnom klube kyselinu zrejme v dôsledku konfliktu medzi dvomi skupinami návštevníkov. Informovali o tom britské médiá s odvolaním sa na políciu. Dvaja dvadsaťroční mladíci, proti ktorým útok smeroval, sú v nemocnici s vážnymi popáleninami, ale ich stav je stabilizovaný.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok