Éra strategickej trpezlivosti s KĽDR je na konci, vyhlásil Pence

TA3 TASR
17.4.2017 07:36

Americký viceprezident Mike Pence navštívil na území Južnej Kórey vojenskú základňu, ktorá sa nachádza v blízkosti demilitarizovanej zóny pozdĺž hranice s Kórejskou ľudovodemokratickou republikou.

V spoločnom americko-juhokórejskom zariadení Camp Bonifas mal absolvovať brífing s armádnymi predstaviteľmi a stretnutie s americkými vojakmi, ktorí tu vykonávajú službu. Pence pricestoval v nedeľu do Južnej Kórey na úvod desaťdňového turné po krajinách Ázie. Severná Kórea sa v ten istý deň pokúsila odpáliť zo svojho východného pobrežia raketu neznámeho typu, čo Pence označil za "provokáciu". "Éra strategickej trpezlivosti so Severnou Kóreou je na konci," vyhlásil americký viceprezident.

Základňa Camp Bonifas sa nachádza v tesnej blízkosti demilitarizovaného pásma so šírkou štyri kilometre, ktorá od seba oddeľuje znepriatelené kórejské republiky.

Napätie na Kórejskom polostrove sa zvýšilo v dôsledku rozvíjania raketového a jadrového programu KĽDR, s čím súvisia i doposiaľ najväčšie spoločné manévre USA a Južnej Kórey či vyslanie údernej skupiny amerických vojenských plavidiel do tohto regiónu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok