Raketová skúška KĽDR skončila neúspechom, tvrdia USA a Južná Kórea

TA3 TASR
16.4.2017 07:14

Raketa, ktorú sa Severná Kórea pokúsila odpáliť z východného pobrežia krajiny, vybuchla pri odpaľovaní, zhodli sa na tom predstavitelia USA a Južnej Kórey.

Bližšie neurčená strela odpálená Kórejskou ľudovodemokratickou republikou "vybuchla takmer okamžite", potvrdilo Tichomorské velenie americkej armády. Zatiaľ stále nie je jasné, aký typ rakety KĽDR z mesta Sin-pcho na východnom pobreží odpálila, ale Washington aj Soul usilovne pracujú na tom, aby zistili, o akú raketu išlo.

Neúspešný pokus o odpálenie rakety prišiel len pár hodín predtým, ako lietadlo amerického viceprezidenta Mika Pencea pristálo v Južnej Kórei. Pracovná návšteva Soulu sa okrem iného zameriava na upokojenie spojencov v súvislosti s nedávnymi udalosťami, ktoré Washington označil za severokórejskú agresiu.

Napätie na Kórejskom polostrove sa zvýšilo v dôsledku rozvíjania raketového a jadrového programu KĽDR, s čím súvisia i doposiaľ najväčšie spoločné manévre USA a Južnej Kórey či vyslanie údernej skupiny amerických vojenských plavidiel do tohto regiónu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok