Slovenskí mladíci zabodovali s Kanadou, rozhodlo predĺženie

TA3 TASR
15.4.2017 22:33

Slovenskí hokejisti do 18 rokov prehrali aj vo svojom druhom zápase na majstrovstách sveta tejto vekovej kategórie, keď podľahli Kanade 3:4 po predĺžení. Mladí Slováci dokázali v priebehu zápasu vyrovnať z 1:3 na 3:3, ale v predĺžení rozhodol o kanadskom víťazstve Stylianos Mattheos.

Slovenskí mladíci zabodovali s Kanadou, rozhodlo predĺženie
SITA/Radoslav Maťaš

Zápas mal rýchle tempo

Slováci sa najbližšie predstavia v pondelok 17. apríla o 19.30 h proti Lotyšom. Zápas mal od úvodu rýchle tempo a hráči oboch tímov sa prezentovali veľkým nasadením. V 5. minúte unikol slovenskej obrane Olson, obranca Kupec ho stihol zastaviť obetavým zákrokom, za ktorý dostal menší trest.

Slováci sa v oslabení ubránili a v 9. minúte si aj oni vyskúšali početnú výhodu. V nej Liška dorazil Ružičkovu strelu a rozjasal divákov - 0:1. Kanaďania však od tohto momentu prevzali iniciatívu a hralo sa najmä pred brankárom Sklenárom. V 10. minúte si ešte slovenský tím vydýchol, keď Entwistleho gól neplatil pre kontakt s brankárom.

O štyri minúty mohol náskok Slovákov zvýšiť Ružička, ale jeho pokus z ostrého uhla zmaril brankár Scott. Už sa zdalo, že Slováci pôjdu do kabín s tesným náskokom, no vtom prišla studená kanadská sprcha. V 19. minúte najskôr Olson presne namieril odrazený puk a o 18 sekúnd sa obranou Slovákov prehnal Mattheos, ktorý upravil na 2:1. Ani to však nebolo všetko a 11 sekúnd pred prestávkou Ratcliffe zvýšil už na 3:1.

Vymazali dvojgólové manko

Od druhej tretiny nahradil neistého Sklenára v slovenskej bránke Kostelný. Slováci boli v úvode druhej časti aktívni, na ofenzívnej snahe im pridali aj dve presilovky v 21. a v 24. minúte, ktoré však Kanaďania dokázali zvládnuť. Slováci sa snažili o vyrovnanie, v druhej tretine sa často hralo pred Scottom, ale ten úspešne zmaril viacero slovenských príležitostí.

V 14. sa zapotil aj Kostelný, keď v priebehu pár sekúnd zmaril šance Hawla aj Brooka. O dve minúty hrali Kanaďania presilovku, v nej si utvorili tlak, ale Kostelný si poradil. Slovenskí hráči i diváci vybuchli radosťou v 37. minúte, keď obranca Roman zaviezol puk do útočného pásma a po jeho prihrávke Hrehorčák potvrdil povesť strelca - 3:2.

Slováci vstúpili do tretej časti nebojácne a boli gólovo odmenení. V 43. minúte sa po Fafrákovej prihrávke v oslabení dostal k puku Liška a na jeho pohotovú strelu Scott nezareagoval - 3:3. Slovákov tento gól ešte viac nabudil, krátko po ňom hrali aj presilovú hru, ale štvrtý gól v nej nepridali.

Záver bol plný šancí

V polovici tretej časti si oba tímy utvorili šance, neuspeli však Ratcliffe ani Liška. V 54. minúte sa pred Kostelným ocitol osamotený Olson, ale prekvapený nezakončil ideálne. V riadnom hracom čase už gól nepadol a nasledovalo predĺženie.

V ňom rozhodol o kanadskom víťazstve svojím druhým gólom v zápase Mattheos. Aj napriek prehre však diváci na popradskom štadióne odmenili mladých Slovákov skandovaným potleskom.

A-skupina (Poprad):
Kanada - Slovensko 4:3 pp (3:1, 0:1, 0:1 - 1:0)
Góly: 19. Olson (Entwistle), 19. Mattheos (Chainey), 20. Rattclife, 63. Mattheos (McIsaac) - 9. Liška (Ružička), 37. Hrehorčák (Roman), 43. Liška (Fafrák). Rozhodovali: Hejduk (ČR), Piragič (Chor.) - Park (Kór. rep.), Yletyinen (Švéd.), vylúčení: 9:5 na 2 min, navyše: Comtois (Kan.) 10 min za nešp. správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1. Zmeny: 21. Kostelný namiesto Sklenára (SR).
Zostavy a striedania:
Kanada: Scott - Smith, Brook, McIsaac, Mitchell, Chainey, Woo, Noel - Mattheos, Anderson-Dolan, Comtois - Strome, Entwistle, Olson - Dellandrea, Schnarr, Rattcliffe - Thomas, Hawel
Slovensko: Sklenár (21. Kostelný) - Fehérváry, Ivan, Kupec, Žiak, Dúžek, Korenčík, Demo - Pospíšil, Fafrák, Ružička - Hrehorčák, Roman, Krivošík - Urbánek, Köver, Pospíšil - Havrila, Stacho, Regenda

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok