Muž v centre Jeruzalema dobodal turistku, zranil aj tehotnú ženu

TA3 TASR
14.4.2017 15:39

Život približne 20-ročnej britskej študentky, ako aj dvoch zranených, si vyžiadal útok nožom, ktorý v Jeruzaleme spáchal 57-ročný psychicky labilný Palestínčan. Útočníka polícia zadržala, informoval denník Jerusalem Post.

Britka zraneniam podľahla

Hovorkyňa izraelskej polície Luba Samriová podľa agentúry AP uviedla, že k útoku došlo v električke neďaleko jeruzalemského Starého mesta v čase, keď tam na oslavy kresťanských veľkonočných sviatkov a židovského pesachu prichádza množstvo turistov z celého sveta.

Útočník najprv sedel, potom zrazu vstal a začal bodať nožom okolo seba. Viackrát pritom zasiahol britskú študentku, ktorá zomrela krátko po prevoze do nemocnice a v Izraeli bola na návšteve.

Prípad nebol ojedinelý

Ďalšie dve osoby - tehotná tridsiatnička a 50-ročný muž - utrpeli ľahké zranenia, keď električka náhle prudko zastavila. Palestínske útoky nožom, streľba alebo zámerné vrazenie autom do skupiny ľudí si od predvlaňajšej jesene vyžiadali životy už vyše 40 Izraelčanov a dvoch Američanov.

Pri streľbe izraelských bezpečnostných síl prišlo o život aj vyše 270 Palestínčanov. Väčšina z nich boli podľa Izraela útočníci, zvyšní zahynuli pri zrážkach s izraelskými vojakmi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok