Vlaky na hlavnej železničnej trati meškali aj vyše 100 minút

TA3
13.4.2017 11:08

Mimoriadnu situáciu museli riešiť na hlavnej železničnej trati medzi Bratislavou a Košicami. Práve na Zelený štvrtok, ktorý je pre železnice mimoriadne náročný, keďže tisícky ľudí sa presúvajú tráviť sviatky na východ Slovenska, sa v Trenčíne pokazila výhybka. Úsek tesne popoludní postupne sprejazdnili.

Vlaky začali púšťať

O problémoch informovali železnice na svojej stránke. Výhybku ráno vážne poškodil prechádzajúci vlak. Dopravu museli na úseku Trenčín - Zlatovce na trati z Bratislavy cez Žilinu do Košíc zastaviť a pre cestujúcich pripravili niekoľko náhradných autobusov. "Osobný vlak dopravcu ZSSK zo zatiaľ nezistených príčin prešiel návestidlo v polohe Stoj a tým poškodil výhybku. Preto museli prerušiť železničnú dopravu. Príčiny nehody sú predmetom vyšetrovania," informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Železnice neskôr informovali, že dopravu začali po 12:15 popoludní postupne púšťať aj cez problematický úsek. Vlaky, vrátane spojov InterCity, hlásili aj vyše 100-minútové meškanie. O prejazdnosti jednotlivých tratí sa viac dozviete na tejto mape.

Aká je vyťaženosť vlakov

Začiatok veľkonočných prázdnin je pre vlakovú dopravu zaťažkávacou skúškou. Železničná spoločnosť Slovensko uviedla, že najväčší záujem o cestovanie je práve na Zelený štvrtok a informovala o aktuálnom stave vyťaženosti vlakov.

sdfdfdfd_0a000002-3ff5-d999.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok