Známy denník urazil Trumpovu manželku, teraz musí platiť

TA3 ČTK
12.4.2017 15:40

Manželka amerického prezidenta Donalda Trumpa, Melania, uspela v súdnom spore s britským denníkom Daily Mail.

Známy denník urazil Trumpovu manželku, teraz musí platiť
SITA/AP

Sexuálnou spoločníčkou nebola

Denník zaplatí odškodné za zverejnenie článku, v ktorom písal o pôsobení bývalej modelky v eskortných službách. Podľa agentúry Reuters je dohodnutá suma zlomkom sumy 150 miliónov dolárov, ktorú požadovala prvá dáma Spojených štátov.

Daily Mail zverejnil ospravedlnenie, v ktorom uznal, že publikoval nepravdivý článok o tom, že počas svojej modelingovej kariéry pôsobila aj ako sexuálna spoločníčka. "Uznávame, že tieto tvrdenia o pani Trumpovej nie sú pravdivé," uvádza sa v texte. Trumpová zažalovala denník vo februári, rovnako ako za podobné tvrdenie blogera Webstera Tarpleya, s ktorým uzavrela mimosúdnu dohodu o odškodnení už krátko po žalobe.

Poškodili jej dôstojnosť

Právnik prezidentovej manželky na londýnskom súde na adresu britského denníka vyhlásil, že jeho nepravdivé tvrdenia "zasiahli najcitlivejšie miesta osobnej integrity a dôstojnosti poškodenej". Článok ju podľa textu žaloby pripravil o milióny dolárov, pretože poškodil obchodné záujmy jej značky odevov a šperkov.

Ako vysoké odškodné vydavateľ britského denníka zaplatil, žiadna zo strán nezverejnila. Podľa Reuters však zdroj oboznámený s dohodou hovorí o sume pod tri milióny dolárov, ktorá zahŕňa aj pokrytie súdnych nákladov.

Trumpová pochádza zo Slovinska, v USA je od 90. rokov a za Trumpa, ktorého je treťou ženou, sa vydala v roku 2005. Počas svojej dráhy modelky nafotila aj sériu aktov, z ktorých niektoré sa v minuloročnej predvolebnej kampani stali predmetom diskusie v amerických médiách .

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok