Lajčák odcestoval do Kyjeva, sprevádzajú ho ministri z Česka a Poľska

TA3 TASR
11.4.2017 08:12

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák odcestoval na pracovnú cestu do Kyjeva, na ktorej ho sprevádzajú maďarský minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péter Szijjártó a český minister zahraničných vecí Lubomír Zaorálek. Informoval o tom tlačový odbor rezortu diplomacie.

Lajčák odcestoval do Kyjeva, sprevádzajú ho ministri z Česka a Poľska
SITA/AP

Ministri majú naplánované stretnutia s ukrajinským prezidentom Petrom Porošenkom, predsedom vlády Volodymyrom Hrojsmanom, predsedom parlamentu Andrijom Parubijom a ministrom zahraničných vecí Ukrajiny Pavlom Klimkinom. Cieľom pracovnej cesty je vyjadriť Ukrajine silnú podporu v reformnom procese a pri stabilizácii politickej a ekonomickej situácie.

Na rokovacom stole bude aj implementácia minských dohôd a kroky smerujúce k ukončeniu procesu ratifikácie asociačnej dohody s Ukrajinou v čo najskoršom termíne, ako aj podpora Slovenska, Česka a Maďarska pre liberalizáciu vízového režimu medzi Ukrajinou a EÚ.

Z Kyjeva odletia ministri zahraničných vecí Slovenska, Maďarska, Česka a Ukrajiny do Varšavy, kde sa v stredu začína ministerské stretnutie Vyšehradskej skupiny s predstaviteľmi krajín Východného partnerstva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok