Svadobčanov pred istou smrťou zachránil domáci miláčik

TA3 ČTK
5.4.2017 23:33

Na svadbe v meste Maiduguri na severovýchode Nigérie zabránil teroristickému útoku bojovníčky Boko Haram domáci miláčik. Hoci svadobčania vyviazli bez zranení, výbuch nálože si vyžiadal životy samovražednej atentátničky i psa.

Svadobčanov pred istou smrťou zachránil domáci miláčik
ilu foto TASR/Michal Svítok

Pes na násťročnú útočníčku, ktorá sa pohybovala v blízkosti svadobného obradu, zaútočil. Následne vybuchla nálož, ktorá útočníčku a psa zabila. Miestny muž Buba Ahmed povedal agentúre AP, že svadobčania sú za záchranu života veľmi vďační.

Okolnosti incidentu potvrdil aj miestny policajt. Medzinárodné jednotky vyhnali príslušníkov islamistickej teroristickej skupiny Boko Haram z väčšiny dedín a miest na severovýchode Nigérie, teroristi ale naďalej organizujú samovražedné útoky.

Boko Haram chce v Nigérii a pohraničných oblastiach susedných krajín vytvoriť náboženský štát založený na islamskom práve šaría. V posledných siedmich rokoch si násilie páchané Boko Haram v Nigérii vyžiadalo viac ako 20.000 obetí a asi 2,6 milióna osôb bolo nútených opustiť svoje domovy. Zhruba päť miliónov ľudí hladuje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok