Sagan prekáža Belgičanom. Obvinili ho, že strčil do súpera

TA3 SITA
31.3.2017 10:46

Hlavným favoritom cyklistického monumentu Okolo Flámska je vzhľadom na výsledky v doterajšej časti sezóny Greg van Avermaet, ale mužom, o ktorom sa najviac hovorí, je opäť Peter Sagan.

Sagan prekáža Belgičanom. Obvinili ho, že strčil do súpera
SITA/AP youtube/Pro Tour Cycling

A nielen v pozitívnom kontexte. Najmä belgické médiá mu uštedrujú jednu ranu za druhou. Televízia Sporza najnovšie priniesla zábery, ako dvojnásobný majster sveta Sagan v stúpaní na Kemmelberg na nedávnych pretekoch Gent-Wevelgem údajne strčiť do belgického cyklistu Maxima Vantommeho, ktorý mu prekážal v ceste za stíhaním uníkajúceho Van Avermaeta.

Podľa iného záznamu, ktorý poskytli okolostojaci fanúšikovia, Vantomme sa dostal mimo kockami vystlanej časti cesty a musel pribrzdiť. "Incidentom" sa zaoberal novinár Karl Vannieuwkerke v relácii "Extra Time" na Sporze, informoval o ňom na svojom webe aj Cyclingnews.

"Obávam sa, že toto musím oznámiť svetu. Videl som obrázky Sagana na Kemmelbergu, ako štuchol Vantommeho a dostal ho mimo cesty. Čo urobil, bolo podlé a podľa mňa zámer od svetového šampióna. Pripomínalo mi to hokejový bodyček," citujú Karla Vannieuwkerkeho viaceré flámske médiá.


Sagan zareagoval prostredníctvom twitteru: "Videl som kontaktné video. Je mi to ľúto, ale také veci sa v pretekoch stávajú." Krátke vyjadrenie na sociálnej sieti poskytol aj Vantomme, ktorý napokon skončil na 11. mieste. "To je život malého cyklistu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok