Majster v kulturistike kradol elektrinu, musí si ju odpracovať

TA3 SITA
15.3.2017 16:15

Trest sto hodín povinnej práce za krádež elektrickej energie v cene 66 eur vymeral odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 52-ročného bývalého slovenského reprezentanta v kulturistike Adama Cibuľu z Hnúšte.

Majster v kulturistike kradol elektrinu, musí si ju odpracovať
SITA/KR PZ Žilina

Poukázal na svoje zásluhy

Kulturista rómskeho pôvodu elektrickú energiu načierno bral od apríla 2015 do januára 2016. Odobral 396 kilowatthodín energie a distribútorovi spôsobil škodu 66 eur. Na prvostupňovom súde sa viacnásobný majster Európy ku krádeži priznal.

Súd v Rimavskej Sobote mu za to vymeral štyri mesiace odňatia slobody nepodmienečne a povinnosť nahradiť škodu Stredoslovenskej energetike. Cibuľa trest označil za neprimerane prísny, pretože sa stará o troch synov a odvolal sa. Poukázal aj na skutočnosť, že má určité zásluhy na rozvoji športu na Slovensku.

cibula-adam-1140-px-tasr_0a000002-5d39-26c2.jpg

Odvolací senát mu vyhovel a väzenie zmenil na trest sto hodín povinnej práce. Cibuľa si verdikt odvolacieho súdu neprišiel vypočuť. Senát však mohol pojednávať, pretože Cibuľa si predvolanie prevzal, čím boli splnené podmienky na konanie v neprítomnosti obžalovaného.

Neplatili vraj ďalší nájomníci

Cibuľa v odvolaní uviedol, že býval v ubytovni a za energiu riadne platil. Pretože ďalší nájomníci prestali platiť, majiteľ budovy ju od energie odpojil. Istý známy mu potom zo susedného objektu načierno „natiahol“ káble do bytu a kulturista mohol svietiť, používať chladničku i televízor.

V mladších rokoch Adam Cibuľa sa viackrát stal majstrom Slovenska v kulturistike do 65 rokov. Päťkrát sa stal aj európskym šampiónom a dva razy získal strieborné medaily. V roku 2011 obsadil na majstrovstvách sveta piate miesto.  Má bohatý aj trestný register, podľa ktorého bol doteraz jedenásťkrát súdne trestaný. Naposledy za úverový podvod dostal podmienku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok