Banská Bystrica doma nestačila na Zvolen, v predĺžení rozhodol Klhůfek

TA3 TASR SITA
10.3.2017 22:42

Hráči Banskej Bystrice prehrali doma so Zvolenom 3:4 po predĺžení v piatkovom stretnutí 53. kola hokejovej Tipsport ligy. Hostia ovládli prvé dejstvo 3:0, keď sa dvakrát presadil Bruno Mráz a raz Peter Zuzin.

"Barani" sa vrátili do zápasu v druhej časti, keď sa presadili Petr Kafka a Dávid Buc. Domáci napokon dokázali vyrovnať, v závere tretej tretiny skóroval Brock Higgs. V predĺžení rozhodol o druhom bode pre Zvolen Pavel Klhůfek. Po stretnutí domácim hokejistom odovzdali trofej pre víťaza základnej časti.

Vladimír Országh, tréner B. Bystrica: "Mali sme veľmi zlý vstup do zápasu, prvú tretinu bolo na ľade len jedno mužstvo, Zvolen dominoval korčuliarsky, silovo, takticky. Nakopol nás gól na 1:3, hralo sa vo fantastickej atmosfére, my sme v tento deň nechceli prehrať a chalani ukázali charakter. Postupne sme sa zlepšovali, hru sme vyrovnali, všetky sily vrhli do útoku a v predĺžení sme urobili chybu. Čo ma však teší je charakter hráčov a fakt, že sme sa dotiahli z 0:3 na 3:0."

Milan Staš, asistent trénera Zvolena: "Mali sme výborný úvod s  tromi gólmi, otupili sme útočnú silu súpera dobrým pohybom a bránením stredného pásma. Trochu nami otriasol inkasovaný prvý gól, súper nás potom dostal pod veľký tlak a napokon vyrovnal. Som rád, že pred peknou hokejovou kulisou si vezieme domov skalp domáceho mužstva."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok