Schwarzenegger sa pripravuje na rolu senátora, tvrdia republikáni

TA3 ČTK
10.3.2017 18:56

Niekdajšia hviezda akčných filmov a guvernér amerického štátu Kalifornia Arnold Schwarzenneger možno chystá návrat do politiky. Podľa republikánskych zdrojov denníka Politico sa predstaviteľ titulnej postavy Terminátora pripravuje na rolu senátora. Schwarzeneggerov hovorca informáciu nepotvrdil, ani nevyvrátil.

Schwarzenegger sa pripravuje na rolu senátora, tvrdia republikáni
SITA/AP

Podľa niekoľkých nemenovaných republikánov Schwarzenegger zvažuje kandidatúru vo voľbách v budúcom roku, keď bude obhajovať svoj mandát momentálne osemdesiattriročná demokratická senátorka za Kaliforniu Dianne Feinsteinová.

Šesťdesiatdeväťročný Schwarzenegger, ktorý bol dvakrát zvolený za guvernéra ako republikán a úrad vykonával v rokoch 2003 až 2011, by sa teraz podľa denníka mohol uchádzať o zvolenie ako nezávislý. O jeho rastúcej politickej aktivite svedčia twitterové prestrelky s prezidentom Donaldom Trumpom, píše Politico.

S novým šéfom Bieleho domu je Schwarzenegger na kordy už od minuloročných volieb, keď ho odmietol podporiť proti demokratickej konkurentce Hillary Clintonovej. Trumpovi vyčíta okrem iného snahu zvrátiť opatrenia v boji proti klimatickým zmenám či jeho protiimigračné dekréty. Podľa jedného z nemenovaných republikánov by kandidatúra do senátu "dala Arnoldovi platformu pre útoky na Trumpa na ďalších 16 mesiacov," ktoré zostávajú do volieb. Jeho hovorca Daniel Ketchell informácie denníka nevyvrátil. "Nechávame si všetky možnosti otvorené," uviedol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok