Muži v bielych plášťoch vtrhli do nemocnice, hlásia desiatky mŕtvych

TA3 TASR
8.3.2017 08:16

Na najmenej 30 mŕtvych a 66 zranených sa zvýšil počet obetí útoku na vojenskú nemocnicu v Kábule, ktorú prepadli militanti z extrémistickej organizácie Islamský štát. Ide o pacientov, návštevníkov a personál nemocnice, oznámilo ministerstvo obrany.

 

"Bližšie nešpecifikovaný počet militantov v bielych plášťoch vtrhol ráno do vojenskej nemocnice so 400 lôžkami," uviedol hovorca afganského ministerstva obrany.

Afganské bezpečnostné sily medzičasom útok militantov ukončili a všetkých islamistov, ktorí sa na ňom podieľali, zlikvidovali. "Policajné komando ukončilo operáciu, všetci teroristi ... sú mŕtvi," uviedol hovorca afganského ministerstva vnútra Sádik Sádikí s tým, že ďalšie podrobnosti o dnešnom útoku budú zverejnené neskôr.

Podľa hovorcu afganského ministerstva obrany sa prepad nemocnice začal okolo 09.10 h miestneho času útokom samovražedného atentátnika, ktorý sa odpálil pred vstupnou bránou do budovy nemocnice.

Ostatní útočníci následne ovládli niekoľko poschodí budovy, odkiaľ z ručných zbraní spustili paľbu na príslušníkov afganských bezpečnostných síl, ktorí nemocnicu obkľúčili a následne začali "čistiť" jej jednotlivé podlažia. Najväčšia vojenská nemocnica v Kábule s kapacitou 400 lôžok sa nachádza neďaleko dvoch civilných nemocníc. V tej istej štvrti majú sídla aj zastupiteľské úrady viacerých štátov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok