Nečakané zistenie, uväznený salafista mal byť v minulosti neonacistom

TA3 TASR
27.2.2017 20:11

Salafista, ktorého nemecká polícia zadržala minulý týždeň v Northeime v spolkovej krajine Dolné Sasko pre podozrenie z prípravy bombového útoku na policajtov alebo vojakov, mal podľa informácií agentúry DPA pôsobiť pred istým časom na neonacistickej scéne. Neskôr sa preorientoval a konvertoval na islam.

Nečakané zistenie, uväznený salafista mal byť v minulosti neonacistom
SITA/AP

Dolnosaská prokuratúra tieto správy nechcela komentovať. Pri domovej prehliadke v bydlisku 26-ročného muža sa našiel acetónperoxid a iné chemikálie a elektronické súčiastky na výrobu diaľkovo ovládanej rozbušky. Zadržaný sa mal podľa skorších vyjadrení oblastnej prokuratúry a policajného riaditeľstva počas výsluchu priznať, že mal v úmysle vlákať príslušníkov polície alebo armády do pasce a následne ich zabiť pomocou vlastnoručne vyrobenej nálože.

Na Saschu L., ktorý je nemeckým občanom, uvalili v uplynulom týždni vyšetrovaciu väzbu. Rodák z Berlína sa do Northeimu presťahoval pred viac ako dvoma rokmi a v mestečku na juhu Dolného Saska žil doteraz veľmi nenápadne zo sociálnych dávok v jednoizbovom byte. Polícia, pre ktorú bol doteraz nepopísaným listom, neuviedla, ako sa potenciálnemu teroristovi dostala na stopu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok