Vysvetlili, ako vznikla fatálna chyba pri udeľovaní Oscarov

TA3 SITA
27.2.2017 10:25

Tohtoročné udeľovanie Oscarov poznačila chyba v tej najnevhodnejšej minúte - pri odovzdávaní ceny za najlepší film. Spoločnosť, ktorá sa o spočítavanie hlasov a utajovanie víťazov stará už desaťročia, sa ospravedlnila a vysvetlila, kde došlo k zlyhaniu.

Vysvetlili, ako vznikla fatálna chyba pri udeľovaní Oscarov
SITA/AP

Spoločnosť PricewaterhouseCoopers sa ospravedlnila za chybu pri vyhlásení víťaza Oscara v kategórii Najlepší film. "Úprimne sa ospravedlňujeme tvorcom filmov Moonlight a La La Land, Warrenovi Beattymu, Faye Dunaway a divákom Oscarov za chybu, ktorá sa stala pri vyhlasovaní kategórie Najlepší film. Prezentujúci dostali omylom obálku s nesprávnou kategóriou, čo sme napravili hneď, ako sme na to prišli. V súčasnosti vyšetrujeme, ako sa to mohlo stať a veľmi nás mrzí, že k tomu došlo. Vážime si, s akou eleganciou túto situáciu zvládli nominovaní, Akadémia, ABC a Jimmy Kimmel," uviedla v oficiálnom vyhlásení spoločnosť, ktorá je od roku 1934 zodpovedná za spočítanie hlasov a zabezpečenie utajenia víťazov.

Cenu pre najlepší film dostala v noci dráma Moonlight. Tú však za víťaza vyhlásili až po upozornení tvorcov La La Landu, ktorí už na pódiu ďakovali za svoj triumf. Nesprávneho víťaza vyhlásili Warren Beatty a Faye Dunaway, ktorí podľa Beattyho dostali do rúk nesprávnu obálku. "Nebol to vtip," zdôraznil 79-ročný herec.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok