Mihál sa plánuje pridať k politickej sile, ktorá porazí Fica

TA3 TASR
26.2.2017 13:19

Jozef Mihál nechce po odchode z SaS zakladať novú politickú stranu. Plánuje sa však pridať k politickej sile, "ktorá by dokázala poraziť premiéra Roberta Fica". Povedal to v diskusnej relácii TA3 V politike.

"Dostal som veľké množstvo podporných reakcií, od známych aj neznámych ľudí, nechcem ich sklamať, svoje znalosti a riešenia plánujem v politike ponúkať aj naďalej," uviedol. Nechce vycúvať z politického boja. Plánuje pomôcť tým, "ktorí hľadajú novú alternatívu".

Hlavným dôvodom odchodu z SaS je názorový nesúlad s predsedom strany Richardom Sulíkom, potvrdil Mihál. Sulík sa podľa neho zmenil. "Už nie je taký, ako býval," povedal Mihál, ktorý SaS spoluzakladal. Sulík zmenil prístup k vedeniu politickej strany, vytráca sa z nej liberalizmus, podotkol politik. Nepáči sa mu, ako predseda SaS "začal robiť politiku".

Mihál priznal, že so Sulíkom mal spory už dlhodobo. Nepáčilo sa mu, že predseda SaS na neho "delegoval nepopulárne kroky za vlády Ivety Radičovej". Politik Sulíkovi tiež vyčíta, že uprednostnil europarlament pred slovenským. "A plánuje to urobiť opäť," povedal Mihál. Politikovi sa nepáči, ako SaS komunikovala jeho odchod zo strany. Na stanovisku, ktoré zaslala médiám, sa podľa neho nedohodli. Pôvodne znelo inak, zdôraznil Mihál.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok