SNS verzus KDH

ta3
7.11.2023 19:37

V dnešnom diele relácie sa stretli zástupcovia strán KDH a SNS. Témou boli čurillovci, neziskové organizácie, vojna v polícii aj migranti.

Postoj KDH

KDH má výhrady voči konaniu ministra vnútra, najskôr má podľa Jozefa Hajka dostať dôveru a až neskôr môžu hovoriť o odvolávaní. K vojne v polícii sa vyjadril: "Potrebujeme aby vojna v polícii skončila." Mimovládne organizácie podľa Jackulíka nesmú politici hádzať do jedného vreca, na Slovensku majú miesto.

Igor Janckulík má výhrady k manévrom ministerstva vnútra na hranici proti migrantom. "Bolo tam množstvo personálu. Určite to stálo viac ako 60-tisíc eur." Akcia bola podľa jeho názoru neadekvátna. Kapacity tiež podľa jeho slov vyčerpávame na smiešne veci, zatiaľ čo je potrebná polícia pre občanov Slovenska. S neziskovými organizáciami podľa neho treba urobiť poriadok ale zohľadniť tie, ktoré naozaj robia dobrú prácu a zaslúžia si podporu.

Postoj SNS

Rudolf Huliak si myslel, že sú s KDH na jednej lodi ako s koalíciou. V prípade veľkej akcie na hraniciach stoja za koaličnými partnermi a budú chrániť aj Šutaja Eštoka.

Ivan Ševčík povedal, že akcia bola dobrou prevenciou. Média podľa Ševčíka zatajujú mnoho vecí. Čurillovci podľa neho páchali trestnú činnosť. Ševčík tvrdil, že títo kariérni policajti boli korumpovaní osobným ohodnotením.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok