Ako zvládneme fungovať do volieb?

ta3
5.3.2023 12:22

Viete, koľko ľudí sa včera nakazilo Covidom-19? Povedzme si úprimne, nikoho to už nezaujíma. Napriek tomu máme na Slovensku stále mimoriadnu situáciu. Ministerstvám to umožňuje veselšie obstarávať. A možno aj preto ministerstvo zdravotníctva doteraz nenavrhlo jej zrušenie. Na ministerstve majú teraz iné problémy. A a nie iba „odvolanie“ Lengvarského. Ukazuje sa totiž, že okrem jeho si nápravu vyžiada aj právny stav v jemu podriadených organizáciách. Lengvarský a jeho ľudia rozposielali krízové manažmenty, nakoniec to vyzerá tak, že jediný krízový manažment bude potrebovať práve jeho ministerstvo. Nielen o týchto témach diskutovali predseda NR SR Boris Kollár a predseda strany Progresívne Slovensko Michal Šimečka.

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou totiž napísal list. Upozorňuje v ňom na konanie generálneho riaditeľa sekcie legislatívy ministerstva zdravotníctva, ktorý podľa úradu právnymi pseudoargumentami opakovane blokuje preverenie ministerských finančných tokov. Nejde pritom o žiadne drobné, ale o dva a pol miliardy z verejného zdravotného poistenia. Úrad v liste poukazuje na údajné personálne väzby šéfa legislatívy na investičnú skupinu.

List preto zaslali aj prezidentke, premiérovi a aj na protikorupčnú jednotku. Uvidíme, či postupom času nepribudnú aj mená ďalších generálnych riaditeľov sekcií či poradcov na ministerstve. Ale klobúk dole – nestáva sa často, že štátna inštitúcia naberie odvahu a otvorene pomenuje zlyhania v druhej štátnej inštitúcii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok