Pome! Projekt Olympijský odznak všestrannosti podporí pohyb mládeže. Ambasádorkou sa stala Cibulková

ta3
10.11.2022 18:03

Slovenský olympijský a športový výbor sa snaží podporiť všestranný pohybový rozvoj našej mládeže projektom Olympijského odznaku. Výbor v spolupráci s ministerstvom školstva vedy, výskumu a športu sa rozšíril aj na staršie ročníky základných škôl. Isto dobrý počin. Ambasádorkou projektu je bývalá špičková tenistka Dominika Navara Cibulková, ktorá nám o tejto téme povedala viac.

"Veľmi si to vážim. Som rada, že som sa toho mohla zhostiť. Taký športovec ako som ja, toto sú veci, ktoré by sme mali podporovať a mali by sme o nich podporiť. Som rada, že sme sa s olympijským výborom dohodli. Je to naozaj úžasný projekt," okomentovala iniciatívu bývalá tenistka. 

Projekt pre všetkých

Vysvetľuje, že projektu by sa nemali báť ani tí, ktorí si myslia, že sú slabí a nezvládli by to. "Je to o takom všeobecnom športovaní, nehľadáme len profesionálnych športovcov. Deťom chceme povedať, že má význam sa hýbať. Je to dobré pre psychiku aj fyzické zdravie," hovorí Cibulková. K športu by mali svoje deti viesť najmä rodičia, jedna hodina telocviku v škole počas týždňa podľa nej nestačí. 

"Čím viac škôl a telocvikárov s deťmi sa do toho zapojí, tým väčší zmysel to bude mať," dodala. Disciplín je šesť, napríklad výdrž v zhybe, skok z miesta či člnkový beh. Ako ambasádorka projektu navštívila počas októbra viacero škôl a absolvovala ukážkové hodiny. So žiakmi si jednotlivé disciplíny OLOV aj vyskúšala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok