Vláda by fungovala lepšie bez Sulíka a Matoviča. Požiadavky OĽANO sú nezmysel, uviedol politológ

TA3
31.8.2022 17:30

Koaličná kríza pokračuje ďalej. Richard Sulík podal demisiu. Na rade je opäť Igor Matovič. OĽANO však navrhuje nové riešenie. Balík desiatich opatrení, s ktorými, keď liberáli budú súhlasiť, Igor Matovič odstúpi. SaS je o tom ochotná rokovať, no len pod podmienkou, že odíde Matovič. O koaličnej kríze sme sa rozprávali s politológom Samuelom Abrahámom.

"Minister hospodárstva Richard Sulík podal demisiu. Ak odstúpi minister financií Igor Matovič, tak potom ostatní ministri zotrvajú vo vláde," uviedol politológ Samuel Abrahám. Sulík podľa politológa hral "vabank" celé leto. "Ani som nečakal, že Matovič odstúpi. Ego mu to nedovolí," dodal. 

Sú protiústavné, myslí si Abrahám

Požiadavky hnutia OĽANO označil za nezmysel a myslí si, že sú v nich aj protiústavné vyjadrenia. "Musel to písať amatér, ktorý bol strašne ďaleko od právnika," povedal politológ. Kritizoval aj to, že hnutie sa snaží prikazovať poslancom demokratického štátu, ako majú hlasovať. 

Menšinová vláda spôsobí paralýzu

"Sulík nečakal, že Matovič ustúpi, ale zároveň mu dal podmienky, ktoré sú nesplniteľné. Premiér by si mal spraviť poriadok. Spoločnosť potrebuje stabilnú vládu počas krízy," myslí si Abrahám. Menšinová vláda by podľa neho spôsobila "totálnu paralýzu". Politológ uviedol aj to, že vláda by fungovala lepšie bez Sulíka a Matoviča a ich konfliktov. 

"V štáte neexistuje to, že môžete mať nízke dane a nízku infláciu. Sulík je ekonóm a je si toho vedomý, naopak Matovič necháva účet a nepovie, že odkiaľ má štát nájsť peniaze," vyhlásil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok