Ikona, ku ktorej vzhliadali ženy po celom svete. Princezná Diana zomrela pred 25 rokmi

ta3
31.8.2022 12:10

Princezná Diana. Ikona, ku ktorej vzhliadali ženy po celom svete. Navonok za ne žila rozprávku v kráľovskej rodine. Vo vnútri však často trpela. Charizmatická princezná z Walesu pútala pozornosť svetových médií, ktorej si ako mnohých veľmi rýchlo získala. Zomrela presne pred 25 rokmi pri tragickej dopravnej nehode v Paríži. Jej obraz je však živý dodnes. Najsilnejšie momenty z jej života sme si pripomenuli aj v Štúdiu ta3. Pozvanie prijala odborníčka na dejiny medzinárodných vzťahoch a protokolov Mária Holubová.

Princezná Diana sa narodila do urodzenej rodiny, čo bolo pre jej vstup do kráľovskej rodiny veľmi vítané."Čo sa týka rodiny a rodinného zázemia, ten predpoklad, že zvládne svoju pozíciu bol úžasný," uviedla v Štúdiu ta3 odborníčka na protokol Holubová.

Ako ďalej poznamenala, Diana samú seba označila za nedovzdelanú. "Nemala ukončené žiadne vzdelanie, len súkromné školy, kde sa najviac videla v ochrane zvierat a charite. Potom si urobila kuchársky kurz a pôsobila ako učiteľka v materskej škôlke." Vzdelanie, ktoré princezná Diana nadobudla, by bolo podľa odborníčky dostatočné pre vidiecku spoločnosť, nie však pre pozíciu manželky nasledovníka trónu. "Z tohto úsporného vzdelania si však odniesla inštinkt, intelekt, empatiu a charizmu, čo potom naplno využila v pozícii princeznej z Walesu."

Stretnutie Charlesa a Diany nebolo náhodné

"Na listinu protokolu Buckinghamského paláca sa dostala už v 17 rokoch ako perspektívna kandidátka na nevestu následníka trónu. Na skúšku ju poslali na ples do Buckinghamského paláca pri príležitosti Charlesových 30. narodenin. Tam sa osvedčila a veľmi páčila kráľovskej rodine," vysvetlila Holubová.

Princezná Diana musela počas manželstva s princom Charlesom čeliť mnohým veciam. Holubová vypichla moment, ktorý sa na mladej Diane hlboko podpísal. "Na tlačovej besede, kde sa predstavili už ako snúbenci, Charles chytil Dianu okolo pása a pred všetkými povedal "nejakí sme bacuľatí". Diana bola 19-20-ročná žena, ktorá to veľmi ťažko niesla. Spustilo to u nej proces sebadeštrukcie a vyvolalo bulímiu."

Nevera bola ďalším dôsledkom rozpadu manželstva. "Diana niesla tažko pozíciu, že je alebo bola nejaká druhá žena. Pripomínam bola veľmi mladá," opísala Holubová. Ako dodala, osobne neverí, že by Diana bola neverná. "To boli len nezáväzné flirty, ktorými provokovala."

Smrť princeznej Diany doteraz vzbudzuje množstvo konšpiračných teórií. "Hovorilo sa, že za jej smrť môže Charles či dokonca tajná služba. Diana ale nebola pre kráľovskú rodinu nebezpečná," uviedla Holubová a dodala, že odkaz, ktorý princezná zanechala, je obrovský.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok