Hamran je policajným prezidentom takmer rok a zatiaľ neľutuje. Kritiku zo strany opozície odmieta

TA3
29.7.2022 13:54

Polícia má za sebou rušný týždeň. V stredu dohliadala na zápas Slovan - Ferencváros. Ako to polícia zvládla? Ako vníma kritiku opozície? Aj o tom sme sa rozprávali s policajným prezidentom Štefanom Hamranom.

Hamrana po roku vo funkcii teší, že polícii sa darí napĺňať stanovené ciele. Tvrdí, že je pred nimi ešte veľa práce, no je optimistický. 

Policajný prezident býva často terčom kritiky zo strany opozície, predovšetkým Roberta Fica. "Orgány činné v trestnom konaní majú dnes ruky rozviazané. Od nástupu do funkcie som tvrdil, že neviem, či si niektorí politici uvedomujú, čo to v praxi znamená. Znamená to, že ak sú na to zákonné dôvody, budú sa osoby stíhať bez rozdielu," reaguje na kritiku Hamran. "Polícia koná bez ohľadu na to, či je to opozičný alebo koaličný politik. Vyzerá to tak, že niektorí sa s tým jednoducho nevedia vysporiadať," dodal.

Čo sa týka Roberta Fica, je podľa Hamrana "v demokratickej spoločnosti od bývalého trojnásobného premiéra nemysliteľné, aby sa vyjadroval spôsobom, akým sa on vyjadruje na adresu orgánov činných v trestnom konaní, vrátane nezávislých a nestranných súdov".

Futbalový zápas zvládli bez komplikácii

Počas stredajšieho futbalového zápasu medzi ŠK Slovan Bratislava a Ferencvárosom Budapešť bolo v akcii v hlavnom meste vyše 1200 policajtov. "Zvládli sme to tak dobre aj preto, lebo sme kompletne zmenili taktiku vyhonávania takéhoto bezpečnostného opatrenia a s maďarským policajným prezidentom sme prvýkrát vyskúšali vzájomnú spoluprácu. Chceli sme zistiť, aký efekt bude mať to, že na mieste budú prítomné poriadkové sily jedného aj druhého štátu a aký vplyv to bude mať na fanúšikov," povedal policajný prezident.

Podľa Hamrana to malo pozitívny vplyv, pretože nebol zaznamenaný takmer žiadny zásadný incident. "Takto by sme to chceli robiť aj v budúcnosti," konštatoval.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok