ROZHOVOR: Šimon Nemec môže byť na drafte NHL v elitnej päťke

TA3
3.7.2022 15:27

Draft NHL je každoročne udalosťou, kde si kluby najlepšej hokejovej ligy sveta vyberajú najväčšie talenty súčasnosti. Tohtoročný draft bude po dlhom období výnimočný aj pre náš hokej, veď 7. a 8. júla zaznejú aj mená viacerých Slovákov. Jedným z nich bude Šimon Nemec, s ktorým sme sa v Štúdiu TA3 rozprávali.

Ešte pred draftom sa slovenský hokejista v Buffale zúčastnil NHL Draft combine, teda preddraftových testov najväčších talentov. Samotné fyzické testy Nemec absolvovať nemusel, keďže iba týždeň predtým odohral posledný zápas na majstrovstvách sveta. Rovnakú výnimku dostal aj Juraj Slafkovský. "Je to však najmä o rozhovoroch s jednotlivými klubmi, ktorých sme absolvovali dosť, a myslím, že môžeme byť spokojní," povedal 18-ročný obranca.

Otázky ho neprekvapili

Na rozhovor si Nemca v Buffale vyžiadalo 21 klubov. Jednotlivé pohovory sa od seba veľmi nelíšili, a preto ho žiadna z otázok nezaskočila. "Pýtali sa na to, akú som mal sezónu, čo by som mohol zlepšiť, či z ktorého miesta si myslím, že budem draftovaný," priblížil rodák z Liptovského Mikuláša.

Úspešná sezóna v klube aj reprezentácii

V drese HK Nitra sa Nemec stal vicemajstrom Slovenska, keď jeho tím vo finálovej sérii nestačil na HC Slovan Bratislava. Uplynulý ročník s odstupom času hodnotí pozitívne: "Klubová sezóna bola fantastická. Málokto čakal, že skončíme druhí. Nitra dáva šancu mladým hráčom, ktorí sa potom dostávajú aj do reprezentácie."

Nemec prekonal rekord Ľubomíra Višňovského v počte kanadských bodov v play-off. "Je to veľká vec, no nepozastavujem sa nad tým. Hokej sa dnes hrá inak ako kedysi, takže sa to nedá veľmi porovnávať," konštatoval.

Slovenský mladík bol aj v tíme bronzových medailistov z Pekingu. "Bola to prvá olympijská medaila z ľadového hokeja pre Slovensko. Na to sa nedá zabudnúť do konca života," zhodnotil historický úspech Nemec.

Rebríčky ho majú v prvej päťke

Podľa prognóz by mal byť Nemec draftovaný v prvej desiatke,množstvo odborníkov ho má dokonca v elitnej päťke. Zároveň by mal byť prvým obrancom, ktorého si kluby v tohtoročnom drafte vyberú. Tieto predpovede Nemec vníma a sleduje, no neprikladá im veľkú dôležitosť. "Všetko sa môže zmeniť z minúty na minútu, takže nechcem mať príliš veľké očakávania," povedal.

Medzi najvyššie draftovanými hráčmi by mal byť aj Juraj Slafkovský. "Ak tímy chcú toho najlepšieho hokejistu, Juraj by mal byť jednotkou draftu. Kluby si však vyberajú predovšetkým podľa pozícií" tvrdí Nemec.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok