Niektorí zomreli od hladu, iných popravili. Tiel boli kvantá, opisuje ukrajinský novinár zverstvá v Buči

TA3
7.4.2022 15:26

Desivé zábery z ukrajinského mesta Buča obleteli celý svet a pobúrili medzinárodné spoločenstvo. O masakri v Buči sme sa rozprávali s očitým svedkom, ukrajinským novinárom Volodymyrom Runecom.

"Musíme vziať do úvahy, že nikto sa nedokázal dostať do, alebo blízko Buči," zdôraznil novinár s tým, že oblasť bola vo vojenskom fronte a armáda nikoho nenechala prejsť. Mestá boli opäť prístupné až keď sa opäť dostali pod kontrolu Ukrajincov. "To, čo sme videli v Buči aj v Irpine, boli naozaj veľké kvantá mŕtvych tiel. Väčšinu z nich podľa nás tvorili civilisti a vyzeralo to, že na nich strieľali len tak," povedal Runec, ktorý do Buče prišiel pár dní po jej oslobodení.

"Videl som mŕtve telá, videl som ambulanciu zasiahnutú guľometom a osoba, ktorá šoférovala sanitku, bola pochovaná miestnymi v parku. Videl som veľa tiel, niektorí zomreli od hladu, niektorí boli popravení," priblížil novinár. Väčšina mŕtvych bola v normálnom civilnom oblečení, ale boli medzi nimi aj ruskí vojaci. Runec hovoril aj s preživšími, ktorí potvrdili príšerné udalosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok