Štáb TA3 sa po týždni a 2800 kilometroch vrátil z Ukrajiny. Sirény a skrývanie sa bolo na dennom poriadku

TA3
3.3.2022 14:50

Štáb TA3 v zložení redaktor Mário Porubec a kameraman Tomáš Galambos sa po mapovaní situácie na Ukrajine vrátili domov. Na Ukrajine, ktorá sa bráni masívnemu ruskému útoku, strávili týždeň a majú za sebou 2800 kilometrov. Kameru museli vymeniť za telefón, na uliciach bolo natáčanie zakázané. Súčasťou života v anektovanom území sa stali sirény a ukrývanie sa pred ruskými útokmi.

"V rámci možností sme využívali mobilný telefón a používali sme ho na živé vstupy a streamovanie. Bolo to technicky najjednoduchšie," vysvetlil kameraman Tomáš Galambos. Natáčanie v exteriéroch kontrolovali nielen vojaci a polícia, ale aj bežní ľudia. Tí v prípade porušenia zákazu volali políciu.

"Jeden živý vstup nám nevyšiel kvôli tomu, že keď sme len minútu stáli vonku, prišla domobrana, ktorá nás hneď zrušila," priblížil redaktor Mário Porubec s tým, že keď nastúpili do lietadla, o malú chvíľu ich opäť kontrolovali. Napriek týmto kompliáciám Ukrajinci mali záujem komunikovať a želali si, aby sa západ o ich situácii dozvedel čo najviac. 

Témy: TA3 Ukrajina
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok