Atak proti Ukrajine vedú dvaja diktátori. Obom ide o prežitie, hovorí exminister zahraničia Demeš

TA3
2.3.2022 13:35

Kyjev sa obáva, že sa k ruskému útoku pripojí aj Bielorusko. Ukrajinská vojenská rozviedka informovala, že pri spoločných hraniciach zaznamenala veľké množstvo bieloruských vojakov. Minsk však hovorí len o preventívnych opatreniach. Ako by mohlo Bielorusko zamiešať karty v konflikte? O téme sme sa rozprávali s Pavlom Demešom, zahranično-politickým analytikom a bývalým ministrom zahraničných vecí.

"Myslím si, že Bielorusko je súčasťou operácie Vladimira Putina a celý atak na Ukrajinu, na jej nezávislosť, dnes v zásade vedú dvaja diktátori. Jeden sa volá Vladimir Putin a druhý Alexandr Lukašenko," vyjadril sa Demeš. Zdôraznil, že obom mužom ide v zásade o prežitie. "Prežitie doslova, lebo majú krv na rukách," zdôraznil.

Čokoľvek Lukašenko hovorí, podľa Demeša je to už nesvojprávny prezident, ktorý je plne v Putinovom područí, "a to vojensky, ekonomicky ale aj psychologicky". "Čiže ide o tandem dvoch diktátorov," zhrnul Demeš.

"Celé tieto pokusy o mierové urovnanie konfliktu v čase, keď padajú bomby a keď státisíce prevažne žien s deťmi a ďalšie vlny utečencov opúšťajú krajinu, toto je len cynické blufovanie," kritizoval exminister s tým, že celé medzinárodné spoločenstvo a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj budú až do poslednej chvíle robiť čokoľvek, aby sa krviprelievanie zastavilo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok