Od medaily nás delí jedna výhra. Čo si myslí o slovenskom úspechu tréner Filc?

TA3
16.2.2022 17:43

Prvotriedna dráma a hlavná senzácia olympiády. Aj tak píšu o postupe slovenských hokejistov do semifinále olympijského turnaja svetové médiá. O tomto úspechu sme sa rozprávali s úspešným trénerom Jánom Filcom, ktorý doviedol Slovensko k zisku zlatých medailí na MS 2002 a na lavičke tímu bol aj v roku 2010, keď Slováci naposledy postúpili do semifinále ZOH.

Ján Filc zhodnotil, že bol miestami nervózny. "Nedalo sa to lepšie zrežírovať, ten zápas nadobúdal každú minútu väčšie a väčšie napätie. Tá emócia, ktorá bola na ľade, ktorá bola vyslovene tým hnacím motorom nášho družstva, tá prechádzala aj cez obrazovku.”

Američania boli papieroví favoriti, aj keď vieme, že bez hráčov NHL nemali najlepší káder, mali tam mladých hráčov. Slováci však nezaostávali, aj keď mali v nohách ťažký zápas s Nemcami. "Zo začiatku to vyzeralo tak, že tá korčuliarska prevaha je na strane Američanov, ale naši chlapci sa s tým vedeli rýchlo vyrovnať a boli tam aj také momenty, kedy sme mali pod kontrolou my tú súperovú tretinu viac ako oni v defenzíve. Hra sa prelievala z jednej strany na druhú a ukázalo sa, kam smeruje ten hokej,” povedal Filc.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok